• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandal u avio-industriji: Prodavali karte za otkazane letove, podneta tužba protiv giganta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radi se o više od 8.000 letova

  • 0
Qantas Airways Foto: Shutterstock

Australijska komisija za konkurenciju i potrošače (ACCC) podnela je danas tužbu protiv avio-kompanije Qantas Airways zbog toga što je ovaj avio-prevoznik, navodno, prodavao karte za hiljade letova koji su prethodno bili otkazani.

ACCC je u sudskom podnesku naveo da je Qantas Airways prekršio zakon o potrošačima, time što je između maja i jula 2022. prodao karte za više od 8.000 letova, a nije saopštio kupcima da su pomenuti letovi ranije otkazani, prenosi Rojters.

Australijski avio-prevoznik je u jednom slučaju prodavao karte za let od Sidneja do San Franciska i 40 dana nakon što je ovaj let otkazan, navodi ACCC.

- Tužba bi mogla da nanese štetu brendu Qantas Airways koji, inače, u poslednje vreme ima dosta problema - izjavio je zamenik direktora Instituta za studije saobraćaja i logistike Univerziteta u Sidneju, Riko Merkert.

Od kraja 2021. godine, kada su ponovo otvorene granice Australije nakon pandemije, kompanija je na udaru kritika zbog otkazivanja letova, gubljenja prtljaga i dugog čekanja na aerodromima, usled nedostatka osoblja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>