• 5

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je on naš novi ministar privrede? Skupština danas odlučuje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slobodan Cvetković bi trebao da dođe na mesto Radeta Baste koji je prethodno smenjen.

  • 5
Slobodan Cvetković

Foto: A.K./ATAImages

Danas se nastavlja zasedanje Skupštine Srbije, a na dnevnom redu, pored ostalog, biće i predlog rebalansa budžeta za ovu godinu, te zakoni o akcizama i o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Na dnevnom redu biće i Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima u vlasništvu Srbije, a poslanici će se izjasniti i o predlogu Vlade Srbije da za novog ministra privrede bude izabran Slobodan Cvetković.

Slobodan Cvetković bi trebao da dođe na mesto Radeta Baste koji je prethodno smenjen.

Ko je Slobodan Cvetković

Slobodan Cvetković je od 2014. godine generalni direktor Novosadskog sajma. Cvetković je rođen 28. juna 1974. godine u Novom Sadu gde je završio je osnovnu školu, srednju mašinsku školu i višu poslovnu školu ekonomsko-upravnog smera.

Od 2007. godine član je Socijalističke partije Srbije, a od 2011. godine bio je član Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini, na funkciji sekretara Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini.

Od marta 2013. bio je pomoćnik direktora za međunarodne komercijalne poslove Instituta za ratarstvo i povrtarstvo NS seme.

Godinu dana kasnije imenovan je za člana Upravnog odbora Agencije za upravljanje lukama Srbije.

U martu 2012. izabran je za predsednika Gradskog odbora SPS u Novom Sadu, a potom i u martu 2015. i novembru 2022. Član je Izvršnog odbora Glavnog odbora i član Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini.

U zvaničnoj biografiji navodi da je radni odnos zasnovao na Fakultetu za preduzetni menadžment u Novom Sadu, kao menadžer fakulteta BK Univerziteta. Obrazovanje je nastavio na Fakultetu za trgovinu i bankarstvo, pri Univerzitetu Braća Karić. Diplomirao je 2001. godine.

Bio je direktor Javnog preduzeća Sportski centar u Beočinu. Od 2004. do 2012. godine bio je pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje u Vladi Vojvodine. Navodi da je u istom periodu položio Stručni ispit za rad u državnoj upravi, uspešno završio međunarodni specijalistički kurs u organizaciji E.C.P.D. i Bredford Univerziteta, Velika Britanija, pod nazivom "Priprema, planiranje, evaluacija i upravljanje projektima".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>