• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznata banka dobila milionsku tužbu zbog "kulture maltretiranja": Radnici jecali na sastancima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Negiramo i da je postojala "kultura podela" ili neprijatnih svađa, rekli su u ovoj banci

  • 0
Goldman Sachs Goldman Saks / Foto: Shutterstock

Bivši zaposleni poznate investicione banke Goldman Saks optužuje banku da neguje "kulturu maltretiranja", jer su radnici često "jecali na sastancima". Tužba vredi 1,1 milion dolara i podneta je u Londonu.

Ian Dodd - koji je radio u Goldmanovim kancelarijama u Londonu kao globalni šef banke za zapošljavanje od 2018. do 2021. godine u svojoj je tužbi tvrdio da je "nefunkcionalno" radno mesto kompanije dovelo do njegovog sopstvenog mentalnog sloma, pokazuju sudska dokumenta do kojih je došao Fajnenšel tajms.

On je u podnesku rekao da su sastanke karakterisale "jake emocije i često suze" i da se od njega očekivalo da "radi prekomerno". Okruženje visokog stresa dovelo je do toga da se Dod (55) navodno razboleo 2019, samo godinu dana nakon što se pridružio firmi.

Dod je tvrdio da je uobičajeno da zaposleni pričaju o tome da su njihove kolege dobile "šamar" ili "udarac", i rekao je da je čuo komentare poput "shvati to kao svoj prvi udarac u lice", prenosi FT.

Goldman Saks je demantovao Dodove navode u dokumentu odbrane koji je podnet Visokom sudu u Londonu, navodi agencija.

- Kao i na mnogim radnim mestima, bilo je prilika kada su kolege bile uznemirene, iz raznih razloga, ali negiramo da su takvi slučajevi bili česti ili uobičajeni. Negiramo i da je postojala "kultura podela" ili neprijatnih svađa - dodaje se u sudskim dokumentima.

Goldman je takođe rekao da Dod nije bio u pravu kada je tvrdio da su radnici često "jecali na sastancima" ili da je postojao "konzistentno visok nivo emocija".

Zanimljivo je da je ranije ove godine, Goldman organizovao "sajam kulture" kako bi proslavio različitost, jednakost i inkluziju koji su zaposleni nazvali "ironičnim" jer je održan iste nedelje kada je Goldman pristao da plati 215 miliona dolara za rešavanje tužbe za 13-godišnju diskriminaciju po osnovu polne diskriminacije.

Oko 2.800 zaposlenih žena je navelo da su im sistematski uskraćivane plate i unapređenja.

(Telegraf Biznis)

Video: Prizor kao iz drugog sveta: Ovo je postupak kako nastaje najdragocenij metal - zlato

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>