• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vaš biznis za korak ispred svih:Poziv na besplatne obuke o primeni ESG kriterijuma za mala i srednja preduzeća

Vreme čitanja: oko 1 min.

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Razvojna agencija Srbije (RAS) pozivaju vlasnike/ce i zaposlene u malim i srednjim preduzećima (MSP) da se prijave na obuke o primeni ESG kriterijuma, kako bi unapredili svoje poslovanje

  • 0
UNDP

Foto: Promo

Program "ESG Practitioner" čini niz masterclass predavanja i radionica koje će, od 22. septembra do 10. oktobra, voditi iskusni stručnjaci u oblasti održivosti poslovanja iz Smart kolektiva, uz učešće gostujućih predavača.

Ovaj program obuka je jedinstvena prilika za vlasnike i zaposlene u MSP da nauče kako da integrišu ESG kriterijume u donošenje odluka, poslovne politike i strategije.

-To će im pomoći da ostvare prednosti kao što su veći pristup tržištu kapitala i povoljnijim izvorima finansiranja, bolja početna pozicija u pregovorima sa inostranim partnerima, optimizacija poslovanja zahvaljujući racionalnoj upotrebi i uštedi resursa, privlačenje odgovornih i talentovanih radnika, veći ugled među potrošačima i partnerima. Takođe će moći lakše da se prilagode promenama u zakonodavstvu i tržišnim trendovima, posebno na tržištu Evropske unije - poručuje Milica Mišković iz Smart kolektiva.

Na obuke o primeni ESG kriterijuma mogu da se prijave predstavnici i predstavnice MSP koja se bave proizvodnjom, koja su izvozno orijentisana, kao i preduzeća koja su deo ili planiraju da postanu deo lanaca velikih multinacionalnih kompanija.

Prijava za učešće u programu vrši se onlajn, putem formulara na ovom linku, najkasnije do 15. septembra 2023.

Više detalja o programu "ESG Practitioner" može se naći na ovom linku.

Primena ESG kriterijuma omogućava kompanijama da postanu održive, odnosno da uz ostvarivanje profita takođe budu odgovorne prema prirodnim resursima, svojim zaposlenima i lokalnoj zajednici, što doprinosi podizanju ugleda i većoj konkurentnosti biznisa.

Obuke "ESG Practitioner" se održavaju u okviru projekta "Promocija održivih investicija", koji UNDP sprovodi u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije, i uz podršku Fonda Ujedinjenih nacija za mir i razvoj i Odeljenja Ujedinjenih nacija za ekonomska i socijalna pitanja.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>