• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Biljke, zmijske košuljice, crveni novčanici: Sva naša sujeverja za privlačenje novca

Vreme čitanja: oko 3 min.

Čak i kod biljaka koje privlače novac ima jedna caka - ako na njoj ima suvih listova, onda će novac odlaziti iz kuće

  • 0
Pare novac dolari Foto: Shutterstock

Iako smo svi svesni da novac može da nam uđe u kuću samo ako se zaradi, ipak se, svesno ili nesvesno, često okrećemo sujeverju, bilo u pokušajima da novac "privučemo", ili da sprečimo da nam "nestane".

Razne biljke koje privlače novac, sitni rituali koje obavljamo sa sitim ciljem, predmeti koje nosimo kako bismo poboljšali lične finansije, ali i stvari koje izbegavamo da radimo da ne bismo ostali bez novca, samo su neka od sujeverja kojima se bar jednom okrenuo svako od nas.

Biljke

Telegraf Biznis je nedavno pisao o kućnom cvetu koji donosi novac. U pitanju je zamija, vrlo jednostavna biljka, koja se neguje u zatvorenom, a njeni prelepi, zeleni listovi mogu da porastu do tri metra. Zamija odlično uspeva i u uslovima slabog i jakog osvetljenja, a možete je zalivati "kad se setite".

Ovo nije jedina biljka kojoj se pripisuju ovakve "moći". Među njima je čuvena "dolar" biljka, ali i zlatni bršljan prati uverenje da privlači bogatstvo. Čak i tu ima jedna caka. Ako na biljci ima suvih listova, onda će novac odlaziti iz kuće.

Biljke, cveće, sobno cveće, zamija Foto: Pixabay

Novčić u džepu

Kad god kupite nešto novo od odeće, stavite po jednu kovanicu u svaki džep. Ovo je staro sujeverje. Naši stari su novčiće stavljali u uglove kuće koji bi trebalo da privuku blagostanje, a koji se ne smeju pomerati ni trošiti.

Zmijska košuljica

Nekoliko puta godišnje zmije skidaju kožu zato što se istrošila od puzanja tlom, ili zato što im je postala pretesna. Za razliku od drugih reptila, zmija svoju košuljicu skida u jednom komadu, poput čarape. Delove ove košuljice mnogi stavljaju u novčanike, jer se veruje da privlače novac.

Torba na podu

Suprotno uverenju da treba baciti novčiće u ugao nove kuće, u feng šuiju se ne savetuje da bilo šta što sadrži novac stavimo na pod. To važi i za torbu ili novčanik, jer onda "nećemo imati para".

Pun mesec

U noći punog meseca izvadite sav papirni i metalni novac iz novčanika i stavite ga na prozor kako bi mesečina padala na njega. Možete da stavite i platne kartice. I tako tri noći zaredom. Nakon rituala, obavezno koristite gotovinu.

crveni novčanik Foto: Pixabay

Boje 

Crvena je boja za novac, pa se onima koji žele da privuku novac savetuje da se okruže crvenim predmetima i dodacima. Za odeću su dovoljne jedna ili dve stvari ove boje, na primer, šal i rukavice, kaiš i narukvice, tašna i minđuše. Upravo je to razlog zašto mnogi kupuju crvene novčanike.

Lovorov list

Lovorov list je začinska biljka koja se vekovima koristi u kuhinji, ali i u službi zdravlja kao prirodni lek. U feng šuiju i prema narodnom verovanju, ona ima magično svojstvo, veruje se da može privući novac i ostvariti želje. Veruje se da ako ga nosite u novčaniku ili ga stavite ispod otirača na kućnom pragu, privlačite bogatstvo i novac.

Čist novčanik

Veruje se da ukoliko je u novčaniku haos, ukoliko je rasturen, prljav i ukoliko u njemu nosite račune, istrošene kartice, zgužvan novac i nepotebne stvari, onda privlačite lošu energiju i nepovoljnu finansijsku situaciju.

Raspored novčanica

Novčanice u novčaniku treba da budu okrenute prema vama u opadajućem redosledu novčane vrednosti. To znači da kada otvorite novčanik, najveći apoeni trebalo bi da su najbliže telu, okrenuti prednjom stranom prema vama, a najmanji najdalje. Veruje se da novac ne bi trebalo držati u svežnjevima sa neparnim brojem novčanica, jer će se novčanice na taj način posvađati i razići. Svaka mora imati svoj par.

Pokupite novčić

Da biste privukli bogatstvo u život, morate da budete otvoreni i da prihvatite novac koji dolazi ka vama. To uključuje i novčiće na ulici. Ako ih pronađete i ne pokupite ih govorite svojoj podsvesti da nećete da se potrudite zarad novca. Iza ovog verovanja stoji ideja da podsvest ne razlikuje jedan novčić i milion dolara, već samo kako se osećate.

(Telegraf Biznis)

Video: Ukoliko vam neko podvali falsifikovanu novčanicu, ovako ćete je prepoznati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>