• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najmoćnija biljka za privlačenje novca: Ali, morate je držati na specifičnom mestu u kući

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne traži ni mnogo sunca, a ni često zaliivanje

  • 0
Zamija Zamija / Foto: Shutterstock

Sigurni smo da ste više puta čuli za postojanje cveća/biljaka koje "donose novac". Naravno, oni neće bukvalno ispuniti vaš dom materijalnim bogatstvom, ali prema feng šuiju - rade poput "magneta" za privlačenje novca.

Neki, doduše, osporavaju ovaj koncept razmišljanja, ali će vas ovakve priče sasvim sigurno i zaintrigirati. S druge strane, i estetski lepa biljka poput zamije, zapravo je džekpot za vaš dom.

U pitanju je vrlo jednostavna biljka, koja se neguje u zatvorenom, a njeni prelepi, zeleni listovi mogu da porastu do tri metra. Zamija odlično uspeva i u uslovima slabog i jakog osvetljenja, a možete je zalivati "kad se setite".

Poznata i pod botaničkim nazivom zamioculcas zamiifolia, ova biljka potiče iz Afrike, i raste slično kao palma.

Njeno stablo je prekriveno mesnatim listovima, i u tome deli sličnosti sa drugom popularnom biljkom koju zovu Drvo novca, a to je krasula. Zanimljivo je i to da zamija može dati cvetove, ali samo kada se gaji na otvorenom. Ipak, i kada procveta, to se teško primećuje zbog njenih specifičnih listova.

Ono na šta moramo da vas upozorimo, ako se odlučite za zamiju u svom domu, jeste da delovi ove biljke mogu biti toksični, ukoliko se progutaju, te je stoga držite podalje od dece ili kućnih ljubimaca - negde visoko, recimo.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>