• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lider u duvanskoj industriji prodaje biznis u Rusiji: Poznato ime nove grupe

Vreme čitanja: oko 1 min.

"British American Tobacco" je počeo sa radom na ruskom tržištu 1991. godine

  • 0
bat Foto: Shutterstock

Britanska multinacionalna kompanija "British American Tobacco" (BAT) finalizovala je ugovor o prodaji svojih ruskih i beloruskih preduzeća, objavila je ta kompanija danas.

"Kupac je konzorcijum koji predvode članovi ruskog menadžerskog tima BAT-a koji će, po završetku, u potpunosti posedovati oba preduzeća. Nakon završetka, ova preduzeća će biti poznata kao ITMS grupa", navodi se u saopštenju duvanskog giganta.

Prema BAT-u, transakcija se odvija u skladu sa domaćim i međunarodnim zakonima i biće završena u narednih mesec dana.

"British American Tobacco" je počeo sa radom na ruskom tržištu 1991. godine, a pokrenuo je lokalnu proizvodnju cigareta 1994. Portfolio kompanije uključuje brendove kao što su Dunhill, Kent, Vogue, Rothmans, Pall Mall, Lucky Strike i Java.

U Rusiji, kompanija vodi fabriku u Sankt Peterburgu, ima nekoliko kancelarija širom zemlje i preduzeće koje se bavi marketingom i prodajom. Jedna procena o obimu investicija uloženih na ruskom tržištu govori o milijardu dolara.

U martu 2022, BAT je najavio planove da nastavi sa prodajom svojih proizvoda u Rusiji, ali da prestane da ulaže u lokalne operacije. U to vreme, kompanija je kontrolisala nešto manje od 25% ruskog tržišta duvana i zapošljavala je oko 2.500 ljudi.

Ranije ove godine, međutim, duvanska kompanija je rekla da želi da napusti Rusiju i prenese svoju imovinu na lokalnog kupca. Ovim potezom se pridružila masovnom egzodusu međunarodnih korporativnih giganata koji su otišli iz Rusije zbog njene invazije na Ukrajinu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>