• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

20 godina od privatizacije Fabrike duvana u Nišu: Najavljena investicija od 100 miliona $ i 200 radnih mesta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prilikom obeležavanja 20 godina od privatizacije Duvanske industrije Niš, kompanija Philip Morris International (PMI) najavila je novu investiciju vrednu 100 miliona dolara, koja predstavlja značajan korak u realizaciji osnovne vizije kompanije – ostvarivanje "budućnosti bez duvanskog dima"

  • 2
potpisivanje Memoranduma Foto: Promo/ Ivan Zupanc

Ovom investicijom, fabrika u Nišu, koja je do sada proizvodila samo tradicionalne cigarete, pokrenuće i proizvodnju nove linije bezdimnih duvanskih proizvoda, koji će biti namenjeni izvozu. Zahvaljujući najnovijem ulaganju biće otvoreno oko 200 novih radnih mesta. Sa ovom investicijom, ukupno ulaganje kompanije Philip Morris u poslovanje u Srbiji premašiće milijardu dolara.

Tim povodom potpisan je Memorandum o razumevanju između kompanije Philip Morris Operations a.d. Niš ('’PMOP’’) i Vlade Republike Srbije.

Investiciju je u ime kompanije Philip Morris najavio CEO kompanije Jacek Olczak:

-Danas pravimo veliki iskorak ka ostvarenju naše vizije budućnosti u kojoj će cigarete biti zamenjene boljim alternativama. Fabrika PMOP u Nišu je odličan primer razvoja i modernizacije koji donosi vrhunske poslovne rezultate kroz primenu savremenih tehnoloških rešenja i inovacija. Kao i rukovodstvo ove zemlje, verujemo da napredak u današnjem svetu jedino može doneti konstantno ulaganje u inovacije i primenu novih tehnologija. Zahvalni smo Vladi Srbije što je stvorila dobro poslovno okruženje koje nam je omogućilo da ovde uspešno poslujemo 20 godina, ali i da nastavimo da investiramo - izjavio je Jacek Olczak, predsednik kompanije Philip Morris International i istakao da uz odgovarajući regulatorni okvir i podršku, zajedničkim snagama, možemo ostvariti budućnost bez duvanskog dima.

Jacek Olczak CEO PMI Foto: Promo/ Ivan Zupanc

U ime Vlade Republike Srbije Memorandum o razumevanju potpisala je predsednica Ana Brnabić, koja je tom prilikom rekla:

-Današnji jubilej predstavlja novi početak za kompaniju Phillip Morris International u Srbiji, koja je svakako jedan od lidera u inovacijama, savremenim tehnologijama i koja svojim potrošačima nudi sve inovativnija i bolja rešenja. Činjenica da ste se odlučili za Niš i Srbiju, u trenutku nestabilnosti u Evropi, dodatni je dokaz poverenja u Republiku Srbiju i na tome vam se iskreno zahvaljujem. Takođe, ulaganje od 5 miliona dolara od strane Philip Morris-a u StarTech, projekat za podršku inovacijama i digitalnoj transformaciji srpske privrede, predstavlja primer odgovornog poslovanja i načina na koji kompanija podržava viziju Vlade Srbije u tome da naša zemlja bude evropski centar za savremene tehnologije - izjavila je predsednica Vlade i dodala da je posebno raduje što je kompanija odlučila da produži projekat StarTech i u naredne tri godine.

Ana Brnabić predsednica Vlade RS Ana Brnabić predsednica Vlade RS/ Foto: Promo/ Ivan Zupanc

Danas najavljena investicija predstavlja još jednu potvrdu poverenja kompanije Philip Morris International u fabriku u Nišu, kao i značaja koji Republika Srbija ima za kompaniju. Dodatno, početak proizvodnje bezdimnih proizvoda u niškoj fabrici pokazuje da se Srbija uklapa u viziju budućnosti koju je kompanija Philip Morris postavila pred sebe 2016. godine - sve cigarete zameniti boljim alternativama što je pre moguće.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xon

    9. septembar 2023 | 11:03

    A 24 godine od bombardovanja Niške duvanske industrije od strane istih tih koji sad kao ulažu pišljivih 100 miliona🤔

  • zarko

    8. septembar 2023 | 13:30

    Bezdimne cigare kao bezalkohono pivo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>