• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj grad zauzima počasno prvo mesto na listi svetskih kongresnih destinacija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kongres se po peti put održava u austrijskoj prestonici

  • 0
Kongresna destinacija Beč Foto: WienTourismus/Gregor Hofbauer

Beč je nedavno zauzeo prvo mesto na listi svetskih kongresnih destinacija za 2022. godinu.

"Vienna Convention Bureau", deo Bečke turističke organizacije koji je osnovan 1969. godine, bavi se akvizicijom kongresa, zasedanja kompanija i podsticajnih putovanja.

Beč kao kongresna destinacija je značajan deo strategije „Visitor Economy 2025“ i strategije „Privreda i inovacije 2030“. Biro podržavaju grad Beč i Privredna komora Beča.

Nedavno je u Beču održan kongres Evropskog udruženja hirurga za kataraktu i refraktivnu hirurgiju (ESCRS), koji je okupio 12.000 učesnika iz celog sveta. ESCRS, sa sedištem u Londonu, promoviše međunarodno umrežavanje u oblasti oftalmologije od 1991. godine i broji više od 7.500 članova iz 130 zemalja.

Istovremeno je održan i kongres Evropske asocijacije za nuklearnu medicinu (EANM), sa učešćem oko 7.000 stručnjaka iz oblasti nuklearne medicine.

EANM je osnovana 1985. godine u Londonu, sa sedištem u Beču.

Kongres se po peti put održava u austrijskoj prestonici. Od celokupnog broja noćenja u Beču koji su generisali kongresi u 2022. godini čak 45 odsto čine medicinski kongresi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>