• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Booking nekim iznajmljivačima duguje čak 30.000 evra: Zašto uplate toliko kasne?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Udruženje je od platforme tražilo zvanično obrazloženje, ali odgovora i dalje nema...

  • 0
Hrvatska Split Foto: Shutterstock

Šta se događa s isplatama Booking-a prema pružaocima smeštaja, pitanje je koje ovih dana postavlja sve više privatnih iznajmljivača u Hrvatskoj.

Naime, na društvenim mrežama i u medijima pojavile su se informacije kako neki čekaju i po tri meseca da im platforma prebaci novac za smeštaj, međutim, na pitanje kada će to biti - konkretnog odgovora zasad nema.

Barbara Marković, predsednica Hrvatskog udruženja porodičnog smeštaja (HUOS), na pitanje Novog lista o čemu je reč, kaže kako svakodnevno ima po desetak poziva iznajmljivača koji još uvek čekaju na isplatu svojih potraživanja od Booking-a.

Udruženje je od platforme tražilo zvanično obrazloženje.

– Tražili smo zvanično obrazloženje koje smo i dobili. Oni su u junu upozorili klijente da će imati tehničkih problema oko reparacije sistema, da će doći do kašnjenja uplata, te da se izvinjavaju i rešavaju problem.

Međutim, kako kažu, te isplate i dalje kasne.

- Upravo sam pričala s jednim iznajmljivačem kojem duguju čak 30.000 evra. Mislim da je on po visini potraživanja, od ljudi koji su nam se javljali, prvi. Do sada smo govorili o dugovanjima prema iznajmljivačima od nekih 4.500 do desetak hiljada evra. Znači, ništa im nije isplaćeno tokom čitave glavne sezone - ukazala je predsednica HUOS-a.

Dodaje kako je od nadležnih u Booking-u u Hrvatskoj tražila da objašnjenje u kom periodu će se problemi rešiti i novac isplatiti, ali konkretnog datuma - nema.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>