• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

I Turska želi "Teslu": Erdogan zatražio od Maska da otvori fabriku u ovoj zemlji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija zasad nije komentarisala navode turske strane

  • 0
Ilon Mask Tesla Foto: kovop / Shutterstock.com

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan zatražio je od izvršnog direktora kompanije "Tesla" Ilona Maska da izgradi fabriku u Turskoj, saopštila je danas turska Uprava za komunikacije.

Prema istom izvoru, Mask je rekao da mnogi turski dobavljači već sarađuju s "Teslom" i da je Turska među najvažnijim kandidatima za sledeću fabriku tog proizvođača električnih automobila.

Kompanija zasad nije komentarisala navode turske strane. Erdogan i Mask su razgovarali u Turskoj kući, soliteru blizu Ujedinjenih nacija u Njujorku, javila je turska agencija Anadolija.

Erdogan je doputovao u SAD, gde će učestvovati na 78. sednici Generalne skupštine UN. Erdogan je, kako je saopštila turska Uprava za komunikacije, na sastanku sa Maskom takođe rekao da je Ankara otvorena za saradnju na polju veštačke inteligencije i oko Starlinka.

Prema istom izvoru, Mask je rekao da SpejsEks želi da sarađuje s turskim vlastima da bi dobili dozvolu kako bi satelitske usluge Starlinka bile dostupne Turskoj, preneo je Rojters.

(Telegraf Biznis)

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>