• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Momirović: Sporazum o slobodnoj trgovini sa UAE – siguran put za nove investicije u Srbiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpisan strateški dokument sa Vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata kojim i u formalnom smislu započinju pregovori

  • 0
Foto: MUST Foto: MUST

Vlada Republike Srbije, u prethodnim godinama, pokazala je da je snažno okrenuta podršci privatnom sektoru i privlačenju novih investicija, a Sporazum o slobodnoj trgovini sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima će dodatno podstaći nove investicije iz ove jako bogate države, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je potpisan strateški dokument sa Vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata kojim i u formalnom smislu započinju pregovori o slobodnoj trgovini između Republike Srbije i UAE.

„Ekonomski odnosi Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata prate dobre političke odnose, i odvijaju se kroz trgovinsku saradnju, investicione projekte, kao i kroz strateška partnerstva što se najbolje može videti kroz projekat „Beograd na vodi“, investicije kompanija „Al Dahra“, „DP World“, koja investira u luku Novi Sad kao i mnoge druge investicije kompanija iz ove zemlje“, zaključio je Momirović.

Ministar Momirović je jutros, tokom dvodnevne zvanične posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u Dubaiju, održao bilateralni sastanak sa državnim ministrom za spoljnu trgovinu Ujedinjenih Arapskih Emirata, dr Tanijem bin Ahmed Al Zejudijem.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>