• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šefica ECB kolegama pre sednice oduzela mobilne telefone: Dosta joj je curenja informacija u medije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz ECB-a su odbili da komentarišu informaciju o telefonima

  • 0
Mobilni telefon telefoni ruke Foto: Shutterstock

Predsednica Evropske centralne banke (ECB) Kristin Lagard oduzela je kolegama mobilne telefone pre prošlonedeljne sednice i ukorila ih zbog curenja ključnih informacija u javnost pre donošenja odluka, rekla su Rojtersu dva izvora.

Curenje informacija mučilo je i njenog prethodnika Marija Dragija, napominje Rojters.

Članovima Upravnog odbora rečeno je da predaju mobilne telefone u sredu, prvog dana sednice, kada je na dnevnom redu bio izbor Klaudije Buh za glavnu bankovnu supervizorku u ECB-u, rekli su dobro upućeni izvori.

Mobilni telefoni su im vraćeni nakon što je Buh imenovana za predsednicu Jedinstvenog supervizijskog odbora, koji nadzire više od stotinu najvećih zajmodavaca u evrozoni, dodali su izvori, piše Poslovni dnevnik. 

Šefica ECB odlučila je da zatraži mobilne telefone kolega zato što se 2018. godine informacija o izboru aktuelnog predsednika odbora Andree Enrije pojavila u medijima pre službene objave, rekli su izvori.

Iz ECB-a su odbili da komentarišu informaciju o telefonima.

Na početku sednice Lagard je kritikovala curenje informacija, a pridružilo joj se i nekoliko kolega.

Nekoliko nedelja nakon početka mandata 2019. godine Lagard je na sastanku u Nemačkoj obećala da će više slušati mišljenja članova odbora i donositi odluke tek nakon što ih iznesu.

Zauzvrat je od njih zatražila da ih više ne kritikuju nakon objave i da interna neslaganja drže podalje od medija i odlože telefone dok njihove kolege govore.

(Telegraf Biznis)

Video: Banuo s Volstrita preko golfa u knjige: Ovo su top saveti|Vladimir Đukanović| Kako si na poslu #71

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>