• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rio Sava počela radove na uklanjanju građevinskih elemenata tradicionalne arhitekture: Uz neophodne dozvole

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predmeti koje se prikupe tokom ovih aktivnosti biće kategorisani i očuvani za dalja naučna proučavanja

  • 0
Litijum, Loznica, Jadarit Foto: Nikola Tomić

Rio Sava otpočela je radove na uklanjanju građevinskih elemenata tradicionalne arhitekture, koji prethode rušenju napuštenih objekata na parcelama u vlasništvu kompanije, navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije.

"Ovi objekti i dalje nastavljaju da se urušavaju i predstavljaju potencijalni bezbednosni i zdravstveni rizik za naše zaposlene, naše susede i lokalnu zajednicu. Bezbednost radnika i zajednice biće prioritet tokom radova na uklanjanju objekata", dodaje se.

U saopštenju se navodi da je kompanija, koja je vlasnik zemljišta na kome se radovi odvijaju, pribavila sve neophodne dozvole od lokalne samouprave, odnosno Odeljenja za planiranje i izgradnju grada Loznice.

"Dozvole se mogu pregledati na internet stranici naše kompanije, ali su usled zakonskih obaveza iz njih uklonjenji lični podaci. Nastavljamo konsultacije sa lokalnom zajednicom i predstavnicima MZ Brezjak i grada Loznica", stoji u saopštenju.

Početni radovi na rušenju obuhvatiće uklanjanje tradicionalne arhitekture. Predmeti koje se prikupe tokom ovih aktivnosti biće kategorisani i očuvani za dalja naučna proučavanja i potencijalno muzejsko izlaganje, navode iz kompanije.

"Radovi na rušenju nisu početak izgradnje projekta Jadar. Rušenje se preduzima da bi se obezbedila bezbednost i dobrobit naših suseda jer napušteni objekti i kuće nastavljaju da se urušavaju i predstavljaju bezbednosni i zdravstveni rizik.

Nastavićemo da sa zainteresovanom javnošću blagovremeno delimo informacije o našim aktivnostima kako radovi budu napredovali", podvlače iz Rio Sava.

(Telegraf Biznis)

Video: Brnabić: Stavljena je tačka na slučaj RioTinto

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>