• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Delimični dogovor u Holivudu: Obustavlja se štrajk scenarista, glumci i dalje "na ledu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Udruženje pisaca Amerike objavilo je dogovor u zajedničkoj izjavi sa Alijansom filmskih i televizijskih producenata

  • 1
štrajk pisaca, holivud Foto: Tanjug/AP

Lideri sindikata scenarista i pisaca (VGA) i holivudski studiji postigli su 24. septembra okvirni dogovor o okončanju štrajka scenarista i pisaca, nakon skoro pet meseci, iako još uvek nije došlo do dogovora studija i glumaca koji protestuju.

Udruženje pisaca Amerike objavilo je dogovor u zajedničkoj izjavi sa Alijansom filmskih i televizijskih producenata (AMPTP), grupom koja u pregovorima predstavlja studije, servise za striming i produkcijske kompanije, prenosi AP.

''VGA je postigla provizorni sporazum sa AMPTP-om. Ovo je omogućila trajna solidarnost članova VGA i izvanredna podrška naše braće i sestara iz sindikata koji su nam se pridružili na linijama za proteste više od 146 dana'', navodi se u mejlu koji je sindikat poslao svojim članovima.

U saopštenju se takođe navodi da sindikat nastavlja sa pozivima ''izvršnim direktorima studija i strimera i AMPTP, da se vrate za sto i sklope dogovor" koji članovi sindikata "zaslužuju i zahtevaju'', pošto još nisu nastavljeni razgovori između predstavnika studija i Udruženja filmskih glumaca.

Dogovor o trogodišnjem ugovoru, do kojeg je došlo nakon pet maratonskih dana obnovljenih pregovora VGA i AMPTP-a, a kojem su se povremeno pridružili i rukovodioci studija, moraju da odobre odbor i članovi udruženja pre nego što se štrajk zvanično okonča.

Predloženo rešenje za štrajk pisaca usledilo je nakon što su razgovori nastavljeni prošle sedmice, prvi put u mesec dana, a navodno su u pregovorima direktno učestvovali izvršni direktori Diznija Bob Ajger, direktor Netfliksa Ted Sarandos i šef Vorner Brosa, David Zaslav.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    25. septembar 2023 | 12:05

    Завади па владај - једнима попустиш, они забораве на остале.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>