• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grade se dve nove trafostanice u Čačku: Do kraja godine ulaže se 1,26 milijardi dinara u elektromrežu grada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradonačelnik Čačka istakao je da dve trafostanice iznose 560 miliona dinara

  • 0
čačak, trafostanica Foto: Rina

Do kraja tekuće godine u elektromrežu grada Čačka, Elektroprivreda Srbije i Elektromreža Srbije uložiće jednu milijardu i dvadeset šest miliona dinara. Grade se dve nove trafostanice jakog napona, jedna u Mrčajevcima i druga u Pakovraću, a u toku je i rekonstrukciju postojećih 10 kV kablova izdvojeno 90 miliona dinara.

- Vrednost trafostanice u Mrčajevcima je 280 miliona dinara, dok priključni vodovi koštaju 60 miliona. U Pakovraću ista trafostanica košta takođe 280 miliona dinara. Dakle, samo ove dve iznose 560 miliona - rekao je graodačelnik Čačka, Milun Todorović.

On ističe da sa ovim velikim ulaganjima će se i te kako popraviti energetska situacija na čitavoj teritoriji grada Čačka.

- U planu nam je da naredne godine radimo još jednu 35/10 trafostanicu u Konjevićima. Sa ovim ulaganjima rešavamo situaciju u Mrčajevcima i 14 okolnih mesnih zajednica, a naravno i u Parmencu, Pakovraću, Riđagama, Ovčar Banji, Međuvršju i Beljini - zaključio je gradonačelnik.

Predviđeno je i dosta drugih radova na elektro mreži u Ostri, Vapi, Milićevcima, Ježevici, Vrnčanima, Potok Ostra, Kula 1, Viljuša 1, donja Ježevica.

(Telegraf Biznis)

Video: 9 efikasnih načina za uštedu energije na poslu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>