• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uber dobija novog finansijskog direktora: Dolazi iz ove kompanije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od 13. novembra će preuzeti funkciju

  • 1
US Labor-Workers Foto: Tanjug/AP

Kalifornijska kompanija Uber saopštila je da će funkciju finansijskog direktora (CFO) u ovoj firmi preuzeti Prašant Mahendra-Radžah.

On trenutno radi na poziciji finansijskog direktora u kompaniji Analog divajsis koja proizvodi čipove, a 13. novembra će preuzeti funkciju u Uberu, prenosi CNN.

- Uveren sam da će nam novi finansijski direktor pomoći da budemo još inovativniji i efikasniji dok nastavljamo sa fazom profitabilnog rasta - rekao je izvršni direktor (CEO) Ubera, Dara Horošahi.

Kompanija se trenutno suočava sa usporavanjem rasta nakon početnog buma posle pandemije. Kalifornijska kompanija je prošlog meseca saopštila da je njen prihod u drugom kvartalu porastao za 14 odsto međugodišnje, na 9,2 milijarde dolara, što je sporiji rast nego u prethodnim kvartalima.

(Telegraf Biznis)

Video: Budućnost se dešava sada: Leteći taksiji predstavljeni na sajmu u Singapuru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    28. septembar 2023 | 16:02

    Svake godine prijave profit od 150 miliona dolara a akcije im vrede 120 milijardi dolara. Najveći prevaranti i hohštapleri na svetu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>