• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jevrosimović za Telcast o tehnologijama i atletici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasnik i predsednik kompanije Comtrade i predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović, bio je gost najnovije epizode podkasta Telekoma Srbija – Telcast

  • 0
Telcast, Veselin Jevrosimović Foto: Promo

Poznati srpski preduzetnik odgovarao je na pitanja urednice i voditeljke Minje Miletić i publiku upoznao sa malo poznatim detaljima iz svog života.

Bio je jedan od pionira u razbijanju tradicionalnih normi u Americi i Nemačkoj, budući da je u poslovnom svetu u kojem se poštovao dres kod, svoj biznis vodio inovativno – u patikama i džinsu. Govorio je o velikoj potražnji IT usluga i tehnologija, kao i da je samo 40 odsto svetskih potreba za stručnim kadrovima pokriveno.

-Veštačku inteligenciju vidim kao ispomoć u radu. Pre par godina, uz pomoć AI, napravili smo softver za skladišta Amazona, koji upozorava kada će robot prestati da radi. Svaki put kada robot stane, oni imaju multimilionsku štetu u dolarima. Uz pomoć našeg softvera rešili su taj problem i tačno znaju kada treba da ga zamene.

Takođe, Jevrosimović se osvrnuo i na rad Atletskog saveza Srbije na čijem je čelu od 2014. godine. Rekao je da ima "dug" ka ovom sportu jer ga je profilisao za sve ostalo u životu. Svojim uticajem i stručnošću je menjao stvari, a uz pomoć države, izgrađeno je više od 25 sportskih objekata u kojima ima prostora i za atletiku.

Po njegovom mišljenju, najveća snaga Atletskog saveza Srbije je Ivana Vuleta, najbolji srpski atletičar u istoriji, ali i to što ima 17-18 atletičara koji, u svakom momentu, mogu da donesu medalje sa velikih svetskih i evropskih takmičenja.

Više detalja iz zanimljivog razgovora sa Veselinom Jevrosimovićem, možete pronaći u najnovijoj epizodi Telcasta na Jutjub kanalu Telekoma Srbija, kao i na platformama Spotify, iTunes i Google Podcast-u.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>