• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Uskoro se zatvaraju prijave za ovogodišnju dodelu nagrada SoMo Borac

Vreme čitanja: oko 3 min.

Svoje najuspešnije projekte možete prijaviti do 20. oktobra 2023.

  • 0
Somo Borac Foto: Promo

Osim same dodele, kao i zabavnog programa, SoMo Borac će se ove godine po prvi put održati u formatu celodnevne konferencije.

Tek nešto više od mesec dana ostalo je do najvažnije regionalne dodele nagrada u području digitala - SoMo Borac powered by Httpool. SoMo Borac iz godine u godinu nagrađuje najuspešnije kampanje čitave regije, a svoje najuspešnije projekte možete prijaviti do 20. oktobra 2023.

Osim same dodele, kao i zabavnog programa koji je lani ostao zapamćen kao sjajan party gde posetioci iskoriste priliku za upoznavanje, neformalno druženje i razmenu iskustava, SoMo Borac će se ove godine po prvi put održati u formatu celodnevne konferencije. Celo događanje na rasporedu je 17. novembra 2023. godine u Tvornici kulture, a organizacijski tim do sada je najavio četiri strana govornika: Vamanan Puvaneswaran, direktor TikToka u švajcarskoj agenciji Monami, Dino Burbidge stručnjak u području OOH i osnivač kompanije DINOMO LTD, Francesco Cancellato, glavni urednik internetskog časopisa Fanpage.it i član upravnog odbora Evropskog centra za novinarstvo te Nico Wüst, voditelj dizajn odeljenja agencije STRICHPUNKT.

-Uzbuđenje je svakim danom sve veće i najradije bih odmah otkrila sve što možete očekivati 17. novembra, ali neke stvari ćemo još kratko zadržati za sebe. Ono što za sada mogu potvrditi jeste da će sadržaj čitave konferencije biti izuzetno zanimljiv i koristan svakome iz digital industrije, a konferencija će se održavati u dva streama - media i advertising. Veselimo se i videti najbolje regionalne radove za 2023. Gotovo 70 najboljih regionalnih stručnjaka ima zadatak odabrati najbolje od najboljih. Žiri zasigurno čeka zahtevan, ali izuzetno zanimljiv posao. Naravno, tu je i najbolji party u gradu koji svi naši posetioci vole iskoristiti za druženje, ali i razmenu znanja i utisaka dodele - rekla je Ružica Vrdoljak Ličina, izvršna direktorka SoMo Borca.

Kao i prošle godine, glavni partner je Httpool koji ovu saradnju vidi kao priliku za jačanje regionalnog znanja, s ciljem maksimiziranja povrata investicije oglašivačima, a u kategoriji Special mention by Httpool nagrađuju rezultate postignute korišćenjem svih marketinških kanala.

-Special mention by Httpool kategorijom želimo nagraditi inovativne pristupe u digitalnom marketingu koji ostvaruju merljive rezultate uvodeći nove prakse u digitalno oglašavanje. Kao deo globalnog ekosastava Aleph Grupe, Httpool je poveznica lidera digitalne transformacije i oglašivača kojima pruža podršku, omogućuje edukaciju i pristup najučinkovitijim alatima koji danas ostvaruju rezultate. Poseban fokus u vrednovanju prijava na Special Mention kategoriju biće u korišćenju AI tehnologije, zatim kampanjama koje učinkovito koriste CDP - customer data platform ili DMP - data management platform za bolje ciljanje i personalizaciju poruka ili kampanjama koje su upotrebile naprednije metode merenje uspešnosti poput brand/conversion lifta ili MMM-a (marketing mix modellinga) za merenje stvarnog uticaja oglašavanja na potrošače - izjavila je Ivanka Mabić Gagić, izvršna direktorka hrvatske filijale Httpool by Aleph.

Velika novost ovogodišnjeg izdanja je i da je suorganizator ovogodišnjeg izdanja Hrvatsko društvo digitalnih izdavača (HUDI) čiji je cilj unaprediti digitalno oglašavanje u Hrvatskoj, ali i regiji, pa je saradnja bila očekivana s obzirom na zajedničke ciljeve.

Sve novosti oko SoMo Borca možete pratiti putem SoMo Borac newslettera, na web stranici te na SoMo Borac Facebooku, Instagramu i LinkedInu, a na propustite i SoMoCast, podcast koji ugošćuje stručnjake iz sveta digitala, a realizovan je sa streaming platformom Voyo: Youtube, Spotify, Deezer, Apple Podcasts i Google Podcasts.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>