• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpisan sporazum Pošte Srbije i Pošte Crne Gore: Ko je bio Đuro Šoć?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na marginama izložbe BALKANFILa sklopljen je sporazum o ustupanju uniforme prvog upravitelja Pošte Crne Gore

  • 0

Pošta Srbije i Pošta Crne Gore potpisale su sporazum o ustupanju uniforme prvog upravitelja Pošte Crne Gore iz 1907. godine, Đure Šoća, na marginama 19. BALKANFILA izložbe u Domu vojske.

- Ovo je početak saradnje koja će biti nastavljena. Pošta Crne Gore će krenuti u osnivanje svog muzeja, gde će biti još značajnih eksponata koje će nam pošte i muzeji ustupiti. Ovo je i značajan momenat za Poštu Crne Gore i dobrosusedske odnose dve zemlje - rekao je Josip Đurašković, izvršni direktor Pošte Crne Gore.

V.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević naglasio je da filatelija ,,spaja ljude, a ovom prilikom i dve države".

- Upravo želja Pošte Srbije je da kroz ovaj čin, zajedno sa Poštom Crne Gore, obostrano pošalje signal da prijateljstvo dva naroda postoji i da ćemo zajednički nastaviti dalje da sarađujemo i kada je u pitanju kultura - dodao je Đorđević.

- Verujem da će posebno mesto imati ova uniforma i mislim da Crna Gora treba da bude ponosna na činjenicu da možda ima i najstrarije sačuvane  uniforme - zaključio je Đorđević.

(Telegrar Biznis)

Video: Pošta Srbije i DHL potpisale krovni Sporazum o saradnji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>