• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mali iz Marakeša: Svetski investitori zainteresovani za Srbiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na pitanje za koje sektore su se invetitori najviše interesovali, rekao je da su najvažnija ulaganja u zelenu agendu i naš energetski sektor

  • 0
Siniša Mali, Olivije Bešt Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Potpredsednik vlade i ministar finansija, Siniša Mali, izjavio je danas da se Srbija na pravi način predstavila investitorima na Godišnjoj skupštini MMF-a i Svetske banke u Marakešu, i da je samo na sastanku sa predstavnicima Banke Amerike bilo oko 20 novih finansijskih institucija i investitora koji su zainteresovani za ulaganje i saradnju sa Srbijom.

- Ogromno interesovanje investitora. I to je lepa vest za naše građane. U januaru smo emitovali jednu obveznicu i 10 puta je bila veća zainteresovanost investitora nego što smo mi tražili, i to se potvrđuje i danas. Imao sam priliku da razgovaram na sastanku sa Bankom Amerike, gde je bilo oko 20 drugih institucija i investitora koji su zainteresovani da rade sa Srbijom - rekao je Mali za Tanjug.

Na pravi način smo predstavili našu zemlju i dodatno podigli zainteresovanost investitora u Marakešu, istakao je Mali, i naveo da je investitorima predstavio rezultate Srbije. Takođe je naglasio da je veoma važno što nam ekonomija i dalje raste i da nam je javni dug pod kontrolom.

- Zaposlenost je na rekordnom nivou, dok je nezaposlenost na rekordno niskom nivou - rekao je Mali i istakao da Srbija pri tome nije zaustavila nijednu investiciju, uprkos teškim globalnim uslovima. Podsetio je da je predlogom budžeta predviđena stopa privrednog rasta u 2024. godini od 3,5 odsto.

Kaže da svaka investicija podrazumeva i nova radna mesta, ali i više para u budžetu i veće plate i penzije. "Po svim reakcijama koje video ovde, stojimo bolje i od mnogo razvijenijih zemalja od Srbije", istakao je Mali.

Na pitanje za koje sektore su se invetitori najviše interesovali, rekao je da su najvažnija ulaganja u zelenu agendu i naš energetski sektor.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>