• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Završeni radovi na rekonstrukciji Apatinskog mosta: Vrednost investicije je 132 miliona dinara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sombor je grad koji će se naći na trasi brze saobraćajnice "Osmeh Srbije", potvrdio je danas ministar Goran Vesić

  • 0
Sombor Apatinski most na Velikom Bačkom Кanalu u Somboru Foto; Tanjug/MGSI

- Radovi na rekonstrukciji Apatinskog mosta na Velikom Bačkom Кanalu u Somboru su završeni, i građani tog dela Vojvodine od danas mogu potpuno bezbedno da koriste taj most - saopštio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić.

Istakao je da su radovi na obnovi mosta započeli 9. juna ove godine, a okončani su za samo četiri i po meseca.

Ukupna vrednost radova je 132 miliona dinara.

Ministar je precizirao da su radovi obuhvatili kompletnu rekonstrukciju kolovoza, pešačko/biciklističkih staza, kolskih prilaza, unutraše strukture, električnih i vodovodnih linija.

- Ovaj most je izgrađen 1965. godine, i sada, posle skoro pola veka, omogućeno je udobnije i bezbednije odvijanje saobraćaja na deonici Sombor – Apatin - rekao je Vesić.

Širina kolovoza je 7,1 metar, u dve kolovozne trake, dok sa svake strane mosta postoji pešačko/biciklistička staza u širini od 1,95 metara.

- Sombor je grad koji će se naći na trasi brze saobraćajnice "Osmeh Srbije", koju počinjemo ove godine od Bačkog brega. Naredne godine počećemo i rekonstrukciju pruge Sombor - Vrbas. U okviru projekta "Čista Srbija" u Somboru gradimo 82 kilometra kanalizacione mreže u Stanišiću, Bačkom Bregu, Bezdanu Kolutu i dva prečistača otpadnih voda u Stanišiću i Bezdanu. Položaj ovog grada biće idelan za dolazak investitora. A, uz velike projekte, idu i ovi, naizgled, mali, koji mnogo znače ljudima koji žive u Somboru, Apatinu… Podižu kvalitet njihovog života. A, to je politika koju vodimo, da se svaki deo Srbije razvija, i da u svakom delu radimo ovakve brojekte, kako bi građanima bilo bolje nego što im je bilo juče - kaže Vesić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>