• 74
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić na otvaranju novog pogona fabrike Aunde: Objekat od 13.000 kvadrata

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kompanija Aunde bavi se proizvodnjom navlaka za automobilsku industriju

  • 74
Aleksandar Vučić fabrika Aunde Printskrin: Tanjug.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju pogona fabrike Aunde u Leskovcu.

Tokom obilaska fabrike, Vučić je najpre svim radnicima poželeo srećan rad.

Vučić se odmah po dolasku u fabriku sastao sa predstavnicima kompanije. Pored predsednika Srbije, prisustvuju i ministar privrede Slobodan Cvetković, amabasador Italije Luka Gori i direktor kompanije Anino de Venecija, kao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Predsednik je kazao da će uskoro, za sedam dana, najaviti veliku investiciju u Nišu.

Anino de Venecija, direktor kompanije, pozdravio je prisutne i rekao:

- Ponosan sam na obavljen posao za vrlo kratko vreme zahvaljujući pomoći gradonačelnika Leskovca i zahvaljujući pomoći vrha države, počev od predsednika do drugih uprava - rekao je de Venecija i dodao:

- Posle otprilike tri meseca, od kada smo ušli u prazne hale u Leskovcu, već smo na putu dva projekta. Naši leskovački radnici srećni su što su našli novi posao. Aunde predstavlja stabilnu, referentnu tačku u Srbiji. Aunde ima moto: raditi u tišini i raditi dobro - istakao je direktor kompanije.

Ukupno ćemo zaposliti 560 radnika. Uticaj na Jagodinu i Leskovac biće pozitivan, dodao je.

Ambasador Italije u Srbiji Luka Gori rekao je da mu je drago što je na svečanom otvaranju novog pogona Aunde.

- Današnja svečanost je posebno važna, jer je ovo još jedna važna italijanska investicija. I govori o poverenju italijanskih preduzetnika koji ovde proširuju svoje poslovanje - napomenuo je Gori.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je investitorima da su izabrali divan kraj, gde rade vredni ljudi.

Kako je naveo u fabrici je zaposleno 300, a očekuje se da posao dobije još 260 ljudi.

- Moramo da se borimo za svako radno mesto i da kvalitativno menjamo nivo investicija. Prirodno je da ljudi nikada ne budu zadovoljni da uvek očekuju više, ali moraju da imaju jednake šanse - istakao je predsednik.

- Ovde u Leskovac dolazi Fijorentina i igraju protiv našeg Čukaričkog. Ja se nadam da će Čukarički ponovo da pobedi kao što je Zvezda, kad smo bili na utakmici - našalio se predsednik i dodao:

- Niko nije sanjao da će moći da gleda Fijorentinu. A tako je i sa ovim. Hoću da se zahvalim vama i premijerki koja uvek insistira na ulaganju u Srbiju. Vama hvala gospodine Anino, ne samo na Aundeu, već i na svim drugim kompanijama koje ste dovodili. Još jednom vam hvala na trudu - napomenuo je Vučić.

Kompanija Aunde bavi se proizvodnjom navlaka za automobilsku industriju, a objekat u Leskovcu se prostire na oko 13.000 metara kvadratnih.

Ova kompanija deo je Aunde grupe, osnovane 1899. godine, i predstavlja jednu od vodećih svetskih kompanija u svojoj delatnosti, sa preko 100 pogona širom sveta.

Brojni projekti koje realizuje sa renomiranim proizvođačima automobila stvorili su potrebu za proširenjem proizvodnih kapaciteta u Srbiji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katarina

    24. oktobar 2023 | 13:32

    Ono što je obećano, to je i ispunjeno. Aunde je fabrika koja će stanovnicima Valjeva smanjiti nezaposlenost i osigurati bolju budućnost.

  • Cuperak

    24. oktobar 2023 | 13:32

    Jaka ekonomija, ubrzani privredno~ekonomski rast je posledica dobre ekonomske politike drzave-

  • Gogi

    24. oktobar 2023 | 13:29

    Aunde se trudi da bude održiva kompanija, što je pohvalno.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>