Nakon samo nekoliko dana aukcije: Najskuplja i najbolja SRPSKA RAKIJA dostigla cenu 3.000 EVRA!
Najbolja i najskuplja srpska rakija EMPERUS Reserva Antica je pre nekoliko dana stavljena na aukciju po početnoj ceni od 250.000 dinara, a već je dostigla vrtoglavu cenu od 350.000 dinara!
Na svetu postoji ograničen broj ovih rakija, ukupno 954 boce i svaka od njih je numerisana. Flaša EMPERUS Reserva Antica šljivovice, koja se nalazi na aukciji je prva iz ove serije, a dolazi u posebnom pakovanju, u kutiji sa jedinstvenom oznakom 1/954.
EMPERUS Reserva Antica je osvojila mnoge šampionske titule za kvalitet na raznim prestižnim manifestacijama poput Smotre najboljih srpskih šljivovica 2023. godine, gde je u konkurenciji 99 različitih šljivovica proglašena za Najbolju srpsku šljivovicu – ističe Marko Stanković, direktor destilerije Emperus i dodaje da EMPERUS Reserva Antica poseduje jedinstveni Sertifikat o radiokarbonskom datiranju izdat od strane SUERC-a (Scottish Universities Environmental Research Centre) u Glazgovu. Analize su potvrdile da je ova rakija proizvedena pre 30 godina s visokom verovatnoćom od 99,7%, potvrđujući autentičnost njenog porekla.
Profesor dr. Ninoslav Nikićević, autoritet u svetu jakih alkoholnih pića, dao je ovoj rakiji najviše ocene u svojoj dosadašnjoj karijeri - 19,90, dok je međunarodna komisija ocenjivača na Voždovim danima rakije 2023. godine dao prosečnu ocenu od 19,66. EMPERUS Reserva Antica je, prema njegovim rečima, najbolje ocenjeni destilat srpske šljivovice u poslednjih 40 godina.
Direktor destilerije objašnjava da je EMPERUS Reserva Antica zeleno-maslinasta kupaža četiri destilata, proizvedenih 1992. i 1993. godine, isključivo od starih autohtonih rakijskih sorti šljiva, koje joj daju i njen tipičan miris. Ova rakija je rezultat pažljivo odabranih sorti, stručne destilacije i dugogodišnjeg odležavanja u hrastovim buradima. Njena bogata i kompleksna aroma nosi pečat starih autohtonih sorti šljiva - požegače i rankovače.
Prema njegovim rečima, EMPERUS Reserva Antica je na ukusu puna, mirna i harmonična, sa izraženim notama vanilina i suvog voća. Završnica je duga, topla i meka, višeslojna i izvanredno uravnotežena. Zbog dugogodišnjeg odležavanja u hrastovim buradima, ova rakija se pije na sobnoj temperaturi, prevashodno kao aperitiv.
Porodična destilerija EMPERUS je proizvođač zvanično najbolje srpske šljivovice i najbolje srpske dunjevače! Njihova misija je predstaviti srpsku rakiju širom sveta i postaviti je na mesto koje ona zaslužuje – uz rame najpoznatijim svetskim jakim alkoholnim pićima. Ova destilerija čuva tradiciju i proizvodi rakiju od najboljih plodova iz naših voćnjaka, a brend EMPERUS je sinonim za proizvodnju rakije najvišeg kvaliteta!
Pored EMPERUS Reserva Antica, destilerija EMPERUS proizvodi i prvu i za sada jedinu srpsku rakiju sa sertifikovanom geografskom oznakom po direktivama EU – EMPERUS Šumadijska šljivovica.
(Telegraf.rs/PR)
Video: Srbija sutra dobija 30 novih kilometara autoputa od Koševa do Vrnjačke Banje
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.