• 65

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić: U Srbiji se danas živi više od dva puta bolje nego za vreme bivše vlasti

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Građani, kada vide rezultate u brojkama koje se odnose na visinu deviznih rezervi, rezervi zlata, plata, penzija, koliko je izgrađeno pruga, puteva, bolnica, mogu da vide da tu nema laži"

  • 65
Aleksandar Vučić Printskrin: TV Happy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da građani, kada vide rezultate u brojkama koje se odnose na visinu deviznih rezervi, rezervi zlata, plata, penzija, koliko je izgrađeno pruga, puteva, bolnica, mogu da vide da tu nema laži kada se govori koliko je aktuelna vlast učinila u poređenju sa prethodnom.

Kada se stvari tako čisto postave tu nema laži, naveo je predsednik gostujući na TV Hepi, kada je rekao i da je prethodna vlast imala veće cifre samo u negativnom kontekstu i to u slučaju nezaposlenosti i stope javnog duga.

- Ima jedna stvar u kojoj su šampioni - 25,9 je bio nivo nezaposlenosti, u tome su šampioni a mi smo na 9,2 - precizirao je Vučić i podsetio da je stopa javnog duga, kada je postao predsednik vlade, bila 79 odsto prema BDP a da je danas 51,4.

To je još jedan broj u kojem su bili uspešniji, rekao je Vučić.

- Bolnica, domova zdravlja, zdravstvenih objekata izgrađeno je 147 za vreme našeg mandata a u vreme njihovog - nula. Uradili smo 108 kilometara brze pruge, oni - nula. Rekonstruisali smo 807 kilometara pruge, oni 31.5. Pogledajte samo te razlike. Imamo 445 kilometara završenih autoputeva, oni 36,5 plus 6,1, što je 42,6 kilometara - precizirao je Vučić.

- Nasledili smo devizne rezerve od 10,9 milijardi, danas imamo 24,8 milijardi, dva i po puta više, u evrima, zlatne rezerve, 15 tona zlata, a danas imao 39 tona - kazao je Vučić.

Predsednik je podsetio da je prosečna plata, tada bila 329 evra, a da će sada u decembru biti 820 evra. Predsednik je uračunao i inflaciju i rekao da zato to nije tri puta više, već oko 2.1 puta.

- 2,1 do 2,2 puta se bolje živi nego što se živelo - rekao je Vučić i naveo daje prosečna penzija tada bila 202 evra, a da će sada sa ovim povećanjem biti 309 evra.

Podsetio je da su penzije u prethodne dve godine porasle preko 56 odsto.

- Minimalac je bio 15.000 dinara, a sada 47.000 dinara - rekao je on i precizirao da je to nekada bilo 150 evra, a sada 403.

Vučić je rekao da oni odluke ne donose na političkim odlukama, već na teškim i ozbiljnim reformama, ekonomskim promenama koje su od suštinskog značaja.

Dodao je da se uvek pitao kako su, recimo, socijalisti i demokrate doneli odluku u 2008. da povećaju penzije.

- Pa to je neozbiljna država. To tako jednostavno ne ide, to ne može. Nije država ćup iz kojeg vadite šta stignete - rekao je Vučić.

- Kada ljudi vide ove rezultate, kada se stvari ovako čisto postave, a čisto se postave, tu nema prevare, tu nema laži, brojevi ne mogu da lažu - dodao je predsednik.

(Telegraf.rs)

Video: Magnetne rezonance i rendgenski aparati stižu ubrzo, naveći deo do decembra, manji deo u martu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    31. oktobar 2023 | 05:29

    Povećane plate I penzije normalno da se bolje zivi

  • Ivana

    31. oktobar 2023 | 05:31

    U Srbiji je životni standard mnogo porastao, mnogo se lepše i bolje živi.

  • ana djuricic

    31. oktobar 2023 | 07:52

    Ove brojke i dela govore zaista više od bilo čega. Ovo nije ni za upoređivanje.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>