• 4
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznatoj srpskoj agenciji blokiran račun za više od milion evra: Proverili smo šta će biti sa aranžmanima

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kontaktirali smo Aleksandra Seničića,  direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA)

  • 4
Barcino turs blokiran Foto: Shutterstock, Pixabay

Prema zvaničnim podacima Nardone banke Srbije, poznatna turistička agencija "Barcino turs" već jedan dan je u blokadi i to za 128.271.387 dinara, odnosno 1.087.045 evra. Nakon što je Telegraf Biznis saznao ovu informaciju,  kontaktirali smo Aleksandra Seničića,  direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA).

- Ova turistička agencija nije naša članica, tako da detalje o tome da li je ova vest tačna ili nije ne mogu da vam kažem, jer ni sam ne znam, međutim i ja sam video na društvenim mrežama i šokirao se cifrom - rekao je naš sagovornik.

Kako navodi, ne zna da li će ova blokada uticati na zakazane aranžmane, ipak za sve one koji su uplatili putovanje u narednom periodu u ovoj agenciji imao je reči ohrabrenja. 

nbs, blokada, barcino turs Printskrin: Narodna banka Srbije

- Svi putnici koji su uplatili aranžmane biće obeštećeni - ističe Seničić i dodaje da veruje da je takvih svega stotinak jer je prošla sezona, a sada u ovoj agenciji nemaju veliku ponudu putovanja.

U medijima je početkom ovog meseca izneta informacija da je Barcinu istekla polisa osiguranja 1. oktobra, ali je Seničić negirao te navode, rekavši da zna da imaju polisu osiguranja i da zbog toga putnici treba da budu mirni. 

- Imaju najveću polisu od 400.000€ tako da će svima onima, u slučaju da ne odu na zakazano putovanje, novac biti vraćen - rekao je.

Telegraf Biznis kontaktirao je i agenciju "Barcino turs", koja se do objavljivanja ovog teksta nije oglasila.

*Najnovije, agencija Barcino Turs oglasila se za našu redakciju, a evo šta nam je rečeno.

(Telegraf Biznis)

Video: Nebojša Lozo: Naši proizvodi su našli put do svakog kontinenta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša

    31. oktobar 2023 | 15:09

    Samo ima jedna SITNICA, nije zabranjeno praviti obim osla i uzimati pare VISE NEGO DUPLO NEGO STO SE PREKO POLISE MOZE NAPLATITI. To je van pameti takvo resenje. I sama YUTA JE VISAK I TREBA JE UGASITI JER NE SLUZI NICEMU SEM. OBMANI. Ako nisu clanica YUTA, a zasto je onda govorio o njihovoj polisi i navlacio gradjane da im uplacuju. I sramno da ima naziv YUTA jer YUGOSLAVIA vise ne postoji

  • Nora

    31. oktobar 2023 | 16:41

    Isla sam sa Barcinom prvi put u Grcku, sama krajem maja, pre 10 g. Putovali smo do Pefkohorija 25 sati, katastrofa. Rekla sam tada nikad vise sa njima. Znala sam da ce jednog dana ovako zavrsiti.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>