• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemački auto-gigant odustao od gradnje megafabrike: "Slaba je potražnja"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Češki zvaničnici se zbog ove odluke okreću drugim investitorima

  • 0
VW Passat CC Foto: TP71 / Shutterstock.com

Čuveni proizvođač automobila Folksvagen (Volkswagen) je saopštio da - za sada - neće graditi novu megafabriku baterija za električna vozila (EV) u istočnoj Evropi.

Izvršni direktor kompanije, Oliver Blum, kaže da "za sada ne postoje poslovni razlozi za izgradnju nove gigafabrike u Evropi", piše Rojters. Dodaje se kako je evidentan sporiji rast potražnje za EV.

Inače, nemačka auto-kompanija je razmatrala lokacije za izgradnju fabrike baterija za električna vozila u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Slovačkoj, a Blum se ove nedelje sastao sa predstavnicima iz Češke.

Ipak, češki zvaničnici su, nakon izjave Bluma, rekli da će lokaciju koju su predložili Folksvagenu ponuditi i drugim investitorima, rekavši da "ne mogu više da čekaju na odluku".

Folksvagen je, podseća se, ranije već odabrao lokacije za izgradnju svoje tri megafabrike, i to u nemačkom Zalcgiteru, španskom gradu Valensija, kao i u gradu Sent Tomas u Kanadi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>