• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

AIK banka i zvanično postala vlasnik Eurobank Direktne: Šta treba da znaju klijenti?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Navedena promena vlasnika, pojašnjavaju iz NBS, ne dovodi do promene statusa klijenata Eurobank Direktna

  • 1
AIK Banka Foto: Shutterstock

U skladu sa prethodno datom saglasnošću Narodne banke Srbije (NBS), Agroindustrijsko komercijalna banka „AIK BANKA“ a.d. Beograd danas je postala jedini vlasnik Eurobank Direktna akcionarsko društvo Beograd, saopštila je NBS.

Navodi se da nakon današnje transakcije Eurobank Direktna postaje član domaće bankarske grupe i da će zajedničko učešće obeju banaka na bankarskom tržištu u Srbiji biti veće od 13 odsto.

Promena vlasništva će biti registrovana kod Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti. Navedena promena vlasnika, pojašnjavaju iz NBS, ne dovodi do promene statusa klijenata Eurobank Direktna, koja za sada nastavlja da posluje pod istim poslovnim imenom.

Takođe se navodi da ugovori koji su zaključeni između ove banke i njenih klijenata ostaju na snazi, te da klijenti zadržavaju sva ugovorena prava i obaveze.

"Davanjem prethodne saglasnosti na ovu transakciju, NBS nastavlja da podržava sve aktivnosti koje su usmerene ka održavanju i jačanju stabilnosti celokupnog bankarskog sektora Srbije", navodi se u saopštenju.

Iz Narodne banke ističu da je ova transakcija još jedna potvrda da je NBS u prethodnom periodu uspostavila adekvatan okvir za poslovanje banaka i širenje poslovanja postojećih investitora na domaćem bankarskom tržištu, kao i za priliv novih investicija.

- Akvizicija Eurobank Direktne a.d. Srbija predstavlja izuzetno važan korak u našoj strategiji daljeg širenja i jačanja AIK Banke kako na domaćem tržištu, tako i u čitavom regionu. Zahvaljujući preuzimanju Eurobank Direktne a.d. Srbija, naša banka će postati još važniji oslonac zajednici, sa značajno većim resursima i mogućnostima za dalji razvoj, modernizaciju, inovacije i još bolje usluge za sve naše klijente - istakao je Aleksandar Kostić, predsednik Upravnog odbora AIK Banke.

Predsednica Izvršnog odbora AIK Banke, Jelena Galić, rekla je da "duboka posvećenost banke klijentima ostaje nepromenjena, te da je cilj da u narednom periodu oni osete realne benefite, kao rezultat razmene iskustava, znanja i ideja svih zaposlenih".

- Obe banke imaju izuzetnu spremnost i entuzijazam za postizanje sinergije, što čini osnovu za uspešnu integraciju. Radujemo se novim zajedničkim uspesima i građenju još snažnije banke koja će nastaviti da pruža podršku zaposlenima, klijentima i zajednici - navela je Galić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma super

    2. novembar 2023 | 23:28

    2 meseca cekam njihovu karticu i jos nije stigla.Prethodna mi istekla 30.sep. Kako su zamislili da neko bude 2 mes bez kartice ne znam. To nije banka i trafika bolje funkcionise.NBS bi mogla da se pozabavi malo i pitanjem klijenata.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>