• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poziv poslodavcima: Prijavite se za program prakse za mlade sa invaliditetom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Realizacija prakse je bez finansijskih troškova po poslodavce, a troškove prevoza i toplog obroka za praktikante snosiće Forum mladih sa invaliditetom

  • 0
osoba sa invaliditetom, invalid, kolica, razgovor za posoa, intervju Foto: Shutterstock

Forum mladih sa invaliditetom pozvao je poslodavce sa teritorije Beograda, Niša, Novog Sada, Zrenjanina, Subotice i Valjeva da se do 20. novembra prijave za program "Radna praksa za mlade sa invaliditetom".

Kako je saopštila Privredna komora Srbije (PKS), cilj programa je unapređenje zapošljivosti mladih sa invaliditetom kroz razvoj i primenu programa radne prakse, prenosi Tanjug.

Dvomesečna praksa će se realizovati početkom 2024. godine.

U prvoj fazi programa, biće održan trening za poslodavce o vrstama invaliditeta, komunikaciji, prilagođavanju radnih uslova kao i o inkluzivnim procedurama, dok druga faza podrazumeva definisanje pozicija za realizaciju prakse, a u trećoj fazi biće odabrani praktikanti i realizovana dvomesečna praksa.

U saopštenju se dodaje da je program prakse razvijen kroz saradnju predstavnika poslovnog, civilnog i državnog sektora, sa iskustvom u oblasti zapošljavanja osoba sa invaliditetom, dok će poslodavci imati na raspolaganju pilotiran model prakse za mlade sa invaliditetom, uz primenu inkluzivnih procedura, bez opterećenja za svoj budžet.

Prilikom prijave potrebno je da poslodavci preliminarno navedu jednu ili više praktikantskih pozicija, dok će konačan izbor pozicije biti nakon realizacije treninga.

Ističe se da će projektni tim nakon izbora pozicija, objaviti konkurs za praktikante i pružiti podršku poslodavcima za odabir kandidata.

"Realizacija prakse je bez finansijskih troškova po poslodavce, a troškove prevoza i toplog obroka za praktikante snosiće Forum mladih sa invaliditetom, koji će pružati i stručnu podršku poslodavcima tokom čitavog trajanja programa prakse", navodi se u saopštenju.

Podseća se da se program "Radne prakse za mlade sa invaliditetom" realizuje u okviru projekta "Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom", koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom, dok su ostali partneri na projektu Karitas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Zanatlije i kvalifikovani radnici uskoro će imati primanja kao u IT sektoru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>