• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Najveći regionalni digital stručnjaci na 11. SoMo Borcu o korišćenju novih tehnolgija

Vreme čitanja: oko 3 min.

I tajnama uspešnog pozicioniranja brendova

  • 0
SoMo Borac Foto: Promo

SoMo Borac powered by Httpool, koji se ove godine održava 11. godinu za redom, pozicionirao se kao događaj koji okuplja digitalnu zajednicu i nagrađuje najbolje kreativce digitalne industrije. Po prvi put događaj će se odvijati u formatu celodnevne konferencije koja će okupiti brojne stručnjake iz područja digitalnog marketinga.

Na SoMo Borcu ove godine predavanje će održati Teo Širola, glavni izvršni direktor Muzeja iluzija. Širola je svoju karijeru započeo kao konsultant u korporativnim finansijama, bio je glavni direktor Glova za Hrvatsku, a 2021. godine preuzeo je funkciju glavnog operativnog direktora (COO) Muzeja iluzija, najvećeg lanca privatnih muzeja na svetu s više od 45 lokacija u 25 zemalja. Muzej iluzija danas je jedan od najuspešnijih hrvatskih izvoznih proizvoda, a do 2026. godine planiraju otvoriti čak 100 novih lokacija. Na ovogodišnjem SoMo Borcu, Širola će u predavanju pod imenom "Od Zagreba do Las Vegasa - hrvatska priča o uspehu" govoriti upravo o tome kako je Muzej iluzija uspeo postići globalnu prepoznatljivost.

Lea Stanković radila je na poziciji savetnika za BACB i Fiat auto te kao finansijski analitičar, a danas je izvršna direktorka u marketinškoj agenciji Communis. Na SoMo Borcu će održati predavanje "Tehnologija je prazna priča" o novim tehnologijama u oglašavanju te koliko je važno znati ih dobro iskoristiti. Lea ističe kako korisnicima tehnologija sama po sebi nije presudna te da nije važno da brend prvi koristi određeni alat koji nam nove tehnologije pružaju, već da ju iskoriste kvalitetno.

Što marketinški profesionalci i mediji mogu učiniti da privuku i zadovolje poželjnu, ali zahtevnu ciljanu publiku otkriće Ivan Brezak Brkan koji je sa svojim timom na Netokraciji uspeo da stvori jednu od najvećih IT publika u regiji. Ivan je ujedno i osnivač Netokracije, vodećeg medija u Hrvatskoj i regiji posvećenog tehnološkoj industriji te direktor za developerski sadržaj u prvom hrvatskom jednorogu Infobipu, a na SoMo Borcu će održati predavanje "Developers hate marketing, now what?". Kroz svoju karijeru, Ivan je pomogao brojnim kompanijama da ispričaju svoje priče o uspehu, bilo da se radilo o ekskluzivama ili employer branding sadržajima. Pokrenuo je technology podcast u regiji Netokracija Podcast, a u sklopu Infobipa globalni developerski magazin ShiftMag.

Na SoMo Borac kao gost predavač dolazi i Ivan Kordić, Chief Marketing Officer iz Shoppstera, najveće online i TV trgovine u regiji. Srpska verzija Amazona, osim u Srbiji, godinama uspešno pokriva i tržišta Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Grčke i Bugarske. Svojim partnerima širom regije jamči kvalitetnu komunikacijsku logistiku, kao i dobro targetiranu TV i online promociju. U svom predavanju "Marketing funnel ne postoji", Kordić će se osvrnuti na poređenje klasičnog marketinga i performance marketing funnela.

SoMo Borac najvažnija je nagrada za digitalne radove u regiji koja se dodeljuje jedanaestu godinu zaredom, a suorganizator ovog događaja je i Hrvatska udruga digitalnih izdavača (HUDI). Konkurencija je iz godine u godinu sve jača, a stručni žiri sve brojniji. Nagrade se dodeljuju u dva streama - SoMo Media koji okuplja digitalne izdavače iz najvažnijih regionalnih medija te SoMo Advertising koji okuplja zajednicu digitalnih marketingaša iz cele regije.

Sve novosti o SoMo Borcu možete pratiti putem SoMo Borac newslettera, na web stranici te na SoMo Borac Facebooku, Instagramu i LinkedInu. Pratite i zanimljive sugovornike u podcastu SoMoCast, koji je realizovan sa streaming platformom Voyo: YouTube, Spotify, Deezer, Apple Podcasts i Google Podcasts.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>