• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Udruženje ugostitelja predložilo: "Povucite iz ponude potencijalno rizična pića"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ceh poziva ugostitelje da zaštite svoje goste i posao

  • 0
Kisela voda, mineralna Ilustracija: Pixabay

Udruženje ugostitelja i turističkih radnika HOK u Hrvatskoj predložilo je da se potencijalno rizični proizvodi, povezani sa slučajevima trovanja, u potpunosti izbace iz ponude, uz ostvarenje prava na povraćaj.

Kako dalje navode, a prenosi Jutarnji, na osnovu slučajeva trovanja vezanih za konzumaciju gaziranog pića, Ceh poziva ugostitelje da zaštite svoje goste i posao i da povuku sporna gazirana pića. Sve dok ne dobiju više informacija i sertifikata o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda, dodaje se.

Hrvatska obrtnička komora izdala je obrtnicima i ugostiteljima upustvo putem internog komunikacijskog sistema.

- U javnom prostoru kola velik broj informacija. S obzirom da ne raspolažemo službenim informacijama i uputstvima, a ne želimo imati nove slučajeve ugrožavanja zdravlja naših gostiju, predlažemo da u potpunosti iz ponude izbacite potencijalno rizične proizvode i ostvarite pravo na povrat. Kao ugostitelji dužni smo da zaštitimo svoje goste, a kao Ceh dužni smo zaštititi svoje ugostitelje - poručuje predsednik Ceha ugostitelja i turističkih delatnika HOK-a Franz Letica.

Podsetimo, barem jedan slučaj trovanja zvanično je potvrđen da je izazvan konzumacijom mineralne vode Römerquelle Emotion Blueberry-Pomegranate u staklenoj boci od 330 ml.

(Telegraf Biznis)

Video: Avionom i do Zlatibora: Gradi se aerodrom za male sportske avione

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>