• 3

Vreme čitanja: oko 2 min.

U Smederevskoj Palanci urađeno 100 kilometara puta: Najavljena saobraćajnica do Male Plane

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon izgradnje brze pruge od Palanke do Plane stizaće se za pola sata

  • 3
Goran Vesić Foto: MGSI/Predrag Mitić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas i radove na rekonstrukciji puta Smederevska Palanka – Mihajlovac, gde je istakao da je na teritoriji te opštine samo u poslednjih nekoliko godina urađeno 100 kilometara puteva, što je od ključnog značaja za privredni razvoj tog kraja.

- Srećan sam i ponosan kada vidim svaki put koji smo uradili, a ovaj od Smederevske Palanke do Mihajlovca, dug više od 20 kilometara, i vredan preko sedam miliona evra, posebno je važan, što najbolje pokazuje zadovoljstvo ljudi koji ovde žive - rekao je Vesić.

On je istakao i da će, na molbu opštinskog rukovodstva već ove godine početi da se radi i put do Male Plane, u kojo živi više od 5.000 građana.

- Ne znam da li ćemo taj put do Male Plane uspeti da završimo ove godine, zavisi od vremena, ali ćemo svakako početi i uraditi dobar deo - najavio je ministar i dodao da u opštine sigurno postoji još mnogo puteva koji treba da se urade, te da će se uz posvećenost nadležnih da se svake godine uradi po jedan.

- U Smederevskoj Palanci urađeno je skoro 100 kilometara puteva. Najveći deo je uradila lokalna samouprava, ali svi mi vodimo jednu politiku. Važno je da svi vodimo istu politiku, i u Maloj Plani, Mihajlovcu, Smederevskoj Palanci, Beogradu, jer samo tako možemo da napredujemo. A, politika predsednika Vučića je da se Srbija saobraćajno poveže, da bi se brže razvijao - rekao je Vesić.

Ukazao je da je za Smederevsku Palanku važan i projekat izgradnje brze pruge Beograd – Niš, na čijoj će se trasi naći i koja će omogućiti da se od Palanke do Plane stigne za samo 20-30 minuta.

-Znam da to izgleda nemoguće, ali tako će biti - poručio je ministar, dodajući da to znači i razvoj turizma, lokalne privrede i dolazak investitora.

Dodao je da će se u Palanci graditi nova železnička stanica, dok će stara biti obnovljena i pretvorena u muzej, koji će biti predat opštine u nadležnost.

Napomenuo je da će Palanka, Velika Plana i Azanja sledeće godine ući u projekat “Čiste Srbije”, što znači početak gradnje više od 150 km kanalizacione mreže, sa postrojenjem za preradu optadnih voda.

- Nikada se nije ovoliko ulagalo, ne samo u putnu infrastrukturu, već uopšte, u Palanu, Podunavski okrug, kao u poslednjih četiri –pet godina. Poslednjih godina putna infrastruktura je Palanu prodigla iz pepela - rekao je Vučen.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ružica Despotović

    14. novembar 2023 | 17:33

    Žalosno je što nam SNS Lokalna samouprava ispred svakih izbore obećavaju a ništa ne ispunjavaju: Radi se o sledećim ruiniranim i skoro neprohodnim ulicama: - Ulica Petra Velebita; - Ulica Cara Lazara; - Ulica Ljube Ristića; - Ulica Janje Molera. Mi građani ćemo većina nas verovatno zaboraviti SNS prilikom glasanja!

  • Maxviler

    12. novembar 2023 | 12:56

    Svaka čast i oni što su urađeni ispucali za 3 godine važno da se hvalite a ulice u Palanci katastrofa rupe koje se krpe

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>