• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dizni ima novog finansijskog direktora: Ko je "veteran" iz Pepsija? Tamo je proveo 34 godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prethodna finansijska direktorka, Kristin Makarti, dala je ostavku ranije ove godine

  • 0
Dizni svet Florida Foto: Shutterstock/dorengo5

Dizni je u ponedeljak rekao da će se Hju Džonston, dugogodišnji finansijski direktor Pepsija, pridružiti zabavnoj kompaniji kao njen novi finansijski direktor.

Ova odluka dolazi u momentu kada se Dizni bori sa padom cene akcija i gubicima u sektoru striminga.

Džonston je proveo poslednje 34 godine u Pepsiju, radeći na različitim pozicijama, pre nego što je postao finansijski direktor 2010. godine. Kako je najavio CNBC, u Dizniju počinje da radi 4. decembra, a izveštaje će podnositi direktno izvršnom direktoru Bobu Ajgeru.

- Dizni je toliko poznata kompanija, sa najomiljenijim brendovima na svetu i snažnom finansijskom osnovom koju Bob i njegov tim grade - rekao je Džonston u saopštenju i dodao: "Vrlo malo kompanija je izdržalo test vremena, kao Dizni, što ga čini posebnim i retkim među kompanijama".

Diznijeva prethodna finansijska direktorka, Kristin Makarti, dala je ostavku ranije ove godine, što je usledilo usred masovnog restrukturiranja kompanije tokom Ajgerovog drugog mandata na mestu generalnog direktora.

Dizni je ove godine ukinuo 7.000 radnih mesta, u nekoliko rundi otpuštanja. Gigant trenutno razmišlja o nekoliko transformativnih transakcija, uključujući potencijalnu prodaju ABC-a i traženje strateških partnera za ESPN, pošto tradicionalni biznis s plaćanjem televizije gubi milione kupaca svake godine.

Ipak, dobra vest za kompaniju je da je uspela da - profitom - nadmaši očekivanja analitičara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>