• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta vam najviše smeta kod dima od cigareta? Čak 43% ugostitelja ga ne želi u svom lokalu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najveći broj anketiranih, 41 odsto, dozvoljava upotrebu bezdimnih alternativa

  • 0
Zabranjeno pušenje cigarete cigara zabrana No smoking znak Foto: Shutterstock

Rezultati ankete pokazali su da čak 43 odsto ugostitelja želi da oslobodi svoje lokale dima klasične cigarete, 25 odsto njih to radi iz ekoloških razloga, 12 odsto jer većina njihovih gostiju koristi bezdimne alternative, dok preostalih 20 odsto kao glavni razlog navode brigu o zdravlju.

Svi ispitanici dozvolili su upotrebu bezdimnih alternativa, pokazuju rezultati ankete koju je sprovela fejsbuk stranica "Ima bez dima".

Najveći broj anketiranih, 41 odsto, dozvoljava upotrebu bezdimnih alternativa u svojim lokalima jer ne stvaraju dim kao klasične cigarete, već aerosol, dok je 33 odsto lokala navelo da njihovim gostima, koji su nepušači, ne smetaju alternative jer ne emituju dim cigarete, te nema smrada na garderobi, kosi, koži, hrani.

Šta vam najviše smeta kod dima od cigareta?

Glasajte

Šest odsto anketiranih kao razlog navode da su alternative postale trend među pušačima, dok preostalih 20 odsto kao razlog navodi to što njihovim gostima ne smeta miris i nema uticaja na hranu koju pripremaju.

Istraživanje je pokazalo da postoji srednji put, kompromisno rešenje koje može zadovoljiti sve strane, ljude kojima smeta dim, potom one koji imaju potrebu da konzumiraju neki nikotinski proizvod, kao i ugostiteljski biznis.

(Telegraf Biznis)

Video: Na prodaju najvredniji viski na svetu: Neko ne zaradi za života koliko vredi ova flaša!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>