• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi znamo za LEGO, ali znate li šta ova reč, zapravo, znači? Odgovor je tu i vrlo je jednostavan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Termin LEGO je prvi put upotrebljen u januaru 1936. godine, četiri godine nakon osnivanja danske kompanije

  • 0
lego Foto: LEGO/McLaren/Cover Images/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

Verovali ili ne, kompanija LEGO postoji 91 godinu, a osnovana je u Danskoj, u gradu Bilundu.

S obzirom na skoro vek trajanja, jasno je da su brojne generacije odrasle na LEGO kockicama, čija je popularnost porasla i kod odraslih za vreme pandemije, kada smo bili "osuđeni" na karantin.

Nema sumnje da je igra sa LEGO kockicama jedna od najpopularnijih i najtraženijih na svetu, a roditelji je posebno cene jer razvija motoričke sposobnosti kod dece.

U skladu s tom popularnošću, vremenom je i sam brend postao jedan od najpoznatijih, a čuveni logo je i te kako prepoznatljiv. Ipak, većina ljudi se nikada nije zapitala: šta znači LEGO?

Ole Kirk Kristiansen, kreator LEGO kocki, sastavio je dve danske reči, odnosno njihova prva dva slova: Leg i Godt. Spoj ovih reči koje možemo prevesti kao "dobra igra" ili "dobro igraj".

Ali, šta je još zanimljivije: prema zvaničnim podacima kompanije, Kristiansen nije bio svestan da LEGO ujedno znači i "sastavio sam" na latinskom jeziku.

Termin LEGO je prvi put upotrebljen u januaru 1936. godine. Ole Kirk Kristiansen je, inače, bio danski stolar koji je počeo da izrađuje ​​igračke od drveta. LEGO kocke su kasnije počele da se proizvode od plastike, a do danas su prodati milioni kutija popularne igre.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>