• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U našem komšiluku je najbolji božićni market u Evropi: Svoj sud dalo 374.000 putnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cela Budimpešta je već od druge polovine novembra obavijena mirisom medenjaka, dimnjak kolača, pečenog kestenja i štrudli od maka

  • 0
Mađarska Foto: NTO Mađarske - HTA

Božićni market ispred Bazilike Svetog Stefana je, prema glasovima 374.000 putnika, proglašen najboljim božićnim marketom u Evropi, i to treći put zaredom, piše na sajtuEuropean Best Destination.

Ovogodišnja božićna čarolija počinje 17. novembra i trajaće do 1. januara 2024. godine, a u skladu s ovogodišnjim sloganom marketa "Gde vas ljubav uzme za ruku", na ovom trgu vas očekuje veliko klizalište, 120 izlagača zanatskih proizvoda, bogata gastronomska ponuda, kao i lajt-šou.

Cela Budimpešta je, naime, već od druge polovine novembra obavijena mirisom medenjaka, dimnjak kolača, pečenog kestenja i štrudli od maka, a sve što vam je potrebno jeste šolja popularnog kuvanog vina da se zagrejete.

U Budimpešti vas duh Božića, takođe, očekuje i na Trgu Verešmarti, uz brojne koncerte i Deda Mraza, potom u Obudi na Trgu Fe, sa velikom novogodišnjom jelkom, dok će ispred zgrade Balna, na peštanskoj strani Dunava, biti postavljeno veliko klizalište, ali i organizovani džez i bluz koncerti.

I drugi mađarski gradovi su pripremili nezaboravno božićno slavlje, a među njima su Eger, Vesprem, Pečuj, gde će počev od 1. decembra biti lajt-šou, ceremonija paljenja sveća nedeljom, gospel hor iz SAD-a i prateći salon vina.

Iako centralni božićni market u Pečuju traje do 24. decembra, sve do 7. januara 2024. na Trgu Sečenji biće postavljena velika jelka i štandovi sa hranom i vinom.

Ukoliko želite da osetite pravu prazničnu atmosferu, poput one iz bajki ili romantičnih filmova, ne

morate da putujete daleko. Dovoljno je da posetite jedan od brojnih božićnih marketa u Mađarskoj.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>