• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Britanska banka se bori da opstane: Skraćuje radnu nedelju i planira da otpusti 20% radnika?

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Više od 850 zaposlenih u Metrou će ostati bez posla

  • 0
Banka, ugovor Foto: Shutterstock, Pixabay

Metro banka, koja je otvorena 2010. godine u Velikoj Britaniji, razmatra da li da ostane otvorena svih sedam dana u nedelji. Prema pisanju pojedinih medija planira i da otpusti 20 odsto svojih radnika. Gde je zapelo?

Naime, ova banka je prva banka koja je otvorena u Velikoj Britaniji nakon više od jednog veka. Od lansiranja, nastojala je da se razlikuje od tradicionalnijih zajmodavaca tako što je ostajala otvorena duže.

Međutim - sada tu politiku poslovanja preispituju piše Bi-Bi-Si.

- Kompanija preispituje i produženo radno vreme filijala širom mreže banke i u razgovorima je sa Upravom za finansijsko ponašanje o implikacijama takvih promena na kupce - naveli su iz banke.

U međuvremenu, više od 850 zaposlenih u Metrou će ostati bez posla. Banka trenutno zapošljava 4.266 ljudi i saopštila je da planira da smanji "uloge u celoj organizaciji, uključujući i na nivou višeg rukovodstva".

Zajmodavac u nevolji rekao je da su mere deo strategije za uštedu oko 50 miliona funti godišnje.

Ove nedelje, akcionari su glasali da podrže sporazum o spasavanju vredan 925 miliona funti koji ima za cilj da obezbedi budućnost banke.

Finansijski sporazum znači da će Metro banka prikupiti 325 miliona funti i refinansirati dug u vrednosti od 600 miliona funti.

Kolumbijski bankarski milijarder Jaime Gilinski Bacal postaće kontrolni akcionar Metro banke sa 53% udela, a njegova firma Spaldi Investments uložiće 102 miliona funti u banku.

(Telegraf Biznis)

Video: Burno među bankarima: Ovakve krize se ne pamte od 2008. godine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>