• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mirović otvorio Dan dobavljača: U fokusu je "domaći privrednik"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na četvrtom okupljanju pod ovim imenom učestvuje 176 domaćih i stranih kompanija, očekuje se više od 1000 direktnih sastanaka

  • 0
Predsednik Mirović otvorio dane dobavljača Foto: Pokrajinska vlada/Andrej Pap

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas Dan dobavljača 2023, u organizaciji Razvojne agencije Vojvodine, koji se održava sa ciljem da se povežu domaći i strani privrednici i podstaknu na saradnju u dobavljačkom lancu stranih kompanija koje posluju na teritoriji AP Vojvodine i u inostranstvu.

Mirović je istakao da o značaju Dana dobavljača, koji se održava četvrti put, govori njegov kvalitet i masovnost, uz učešće 176 domaćih i stranih kompanija. Prema proceni organizatora, biće održano oko 1.000 B2B sastanaka.

Foto: Pokrajinska vlada/Andrej Pap

„Cilj je da povežemo velike strane kompanije koje posluju u Srbiji i domaće, i da pokušamo da sa što više naših proizvoda i sa što značajnijim učešćem domaćih kompanija u proizvodima velikih stranih kompanija našu privredu ojačamo, posebno u sektoru izvoza“, rekao je Mirović.

Kako je Mirović naveo, ove godine je preko Razvojne agencije Vojvodine prvi put sproveden konkurs kojim se podstiče nabavka tehnološki najsavremenije opreme upravo za one domaće kompanije koje žele da povećaju svoje standarde i kvalitet, i odgovore zahtevima tržišta koji su visoki.

„Bez obzira na podršku stranim kompanijama, i na nacionalnom i na pokrajinskom nivou, da dolaze i posluju u Srbiji, za nas je prioritet naš – domaći privrednik. Pokrajinska vlada, kao i Privredna komora Vojvodine, Razvojna agencija Vojvodine, sekretarijati, u narednom periodu će nastaviti sa podrškom domaćoj privredi“, izjavio je Mirović i izrazio uverenje da će naše kompanije, svojom inovativnošću, snagom i renomeom koji imaju, moći da odgovore izazovima na svetskom tržištu.

Foto: Pokrajinska vlada/Andrej Pap

Dan dobavljača – posvećen kompanijama koje posluju u sektorima metala, gume, plastike i elektronike, ove godine je, između ostalog, okupio: Nidec Electric Motor, Nidec Elesys Europe, Continental Automotive, Haitian Machinery, Zumtobel Group, Norma, Ametek, Toyo Tires, Modine, Grundfos, Dana Hungary, Cooper Standard, DAD Dräxlmaier Automotive i mnoge druge kompanije.

Događaju su prisustvovali pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samopravu Aleksandar Sofić i direktor Razvojne agencije Vojvodine Darko Bulješević.

(Telegraf Biznis) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>