• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog Olimpijskih igara, poskupljuju cene karata za metro, i to skoro duplo

B. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Karta za pariski metro će od 20. jula do 8. septembra 2024. koštati četiri evra

  • 0
Pariz metro stanica Metro M14, Pont Cardinet Foto: akg / viennaslide / Harald A. Jahn / akg-images / Profimedia

- Tokom Olimpijskih igara 2024. godine poskupljuju cene karata za metro u Parizu, biće skoro udvostručene - izjavila je danas predsednica Pariskog regiona, Valeri Pekres.

Prema njenim rečima, stanovnici Pariza sa propusnicama biće zaštićeni od privremenog rasta cena, dok će posetiocima francuske prestonice biti naplaćena "fer cena", prenosi Rojters.

Inače, mesečna karta za metro u Parizu prosečno košta 84 evra.

- Napravićemo novu propusnicu za Pariz 2024. godine, koja će omogućiti posetiocima da putuju kroz ceo region Il de Frans. Dnevno će koštati 16 evra, a nedeljno do 70 evra. To je fer cena - rekla je Pekres u video snimku na društvenim mrežama.

Karta za pariski metro će od 20. jula do 8. septembra 2024. koštati četiri evra, što neće uticati na građane sa mesečnim ili godišnjim kartama, zaključila je Pekres.

Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine, a Paraolimpijske igre od 28. avgusta do 8. septembra.

Podsećamo, u Gradu svetlosti već su skočile cene zakupa i smeštaja zbog OI, te su tako cene hotela u Parizu za 2024. porasle za više od tri i po puta od uobičajenih letnjih stopa.

(Telegraf Biznis)

Video: Na prodaju najvredniji viski na svetu: Neko ne zaradi za života koliko vredi ova flaša!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>