• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako planirate uživo da gledate OI, sad je vreme da tražite smeštaj: Cene najma već od 500 evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cene soba su uveliko porasle za više od tri i po puta u odnosu na isti period prošle godine

  • 1
Pariz apartman Foto: Shutterstock, Pixabay

Cene hotela u Parizu tokom Olimpijskih igara 2024. već su porasle za više od tri i po puta od uobičajenih letnjih stopa, manje od godinu dana pre igara.

Tako, oni koji planiraju uživo da prate OI, mogu očekivati da plate oko 685 dolara (oko 650 evra) po noćenju za hotel sa tri zvezdice, u poređenju sa oko 178 dolara (oko 170 evra) za tipičan julski boravak, prema podacima Gugla. Cene hotela sa četiri zvezdice dostižu oko 953 dolara (oko 910 evra) tokom Olimpijade, u odnosu na uobičajenih 266 dolara (oko 250 evra).

Grad očekuje više od 11 miliona posetioca tokom Olimpijade, od kojih 3,3 miliona putuju izvan Pariza i trebaće im smeštaj.

Za te dolaske, dnevno je na raspolaganju oko 280.000 soba širom regiona Pariza, rekla je portparolka pariske turističke kancelarije prenosi Blumberg.

Već 45% soba u Parizu je rezervisano tokom igara, prema podacima istraživačke kompanije za turizam MKG. Obično se samo 3% soba rezerviše godinu dana unapred.

Neki hoteli takođe mogu ostaviti neke od svojih soba, u nadi da će ih izdati po višoj ceni pred početak igara.

Slična cena je i na Airbnb-u. Prosečna dnevna cena, preko ovog sajta za iznajmljivanje, je 536 dolara (oko 510 evra) pre naknade za čišćenje, što je skoro tri puta više od stope od 195 dolara (oko 185 evra) za isti period prošlog leta.

(Telegraf Biznis)

Video: Koliki je milion dolara u kvadratima? U Monaku za te pare ćumez od 15, u Beogradu vila od 500m²

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>