• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cvetković sa ambasadorom Koreje o uzlaznoj ekonomskoj saradnji

Ekipa Telegrafa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bitno je da postoji porast spoljnotrgovinske robne razmene i investicije

  • 0
Slobodan Cvetković Oskar kvaliteta Foto: Ministarstvo privrede

Ministar privrede Slobodan Cvetković ocenio je u razgovoru sa ambasadorom Koreje u Beogradu Đeungom Lijem da ekonomska saradnja dve zemlje ide uzlaznom linijom uprkos geografskoj udaljenosti.

Ambasador je naveo da će dodatnom rastu robne razmene između naše dve zemlje doprineti Sporazum o slobodnoj trgovini, koji bi, kako očekuje, trebalo da bude potpisan sledeće godine. Cvetković je ukazao na činjenice zbog kojih je Srbija idelano mesto za investiranje što je i jedan od razloga zašto je privukla više od 60 odsto stranih direktnih ivesticija u regionu.

"Srbija je dodatno atraktivna zbog geografske pozicije, naše podneblje bogato je vodnim resursima, rudama, cene energenata koji su bitni inputi za proizvodnju i ulaze u cenu finalnog proizvoda su povoljne. Imamo kvalitetnu radnu snagu, dobro obrazovanu, posebno u tehničkom segmentu, inženjere, IT stručnjake", rekao je on.

Ministar je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, naveo da je prošle godine uloženo 4,4 milijarde evra.

"Srbija dosta ulaže u infrastrukturu i ima privlačan i stabilan poslovni ambijent, političku i energetsku stabilnost. Državni vrh insistira na ozbiljnim infrastrukturnim projektima, putevima i prugama koji su jedan od ključnih preduslova da bi se Srbija ravnomerno regionalno razvijala", rekao je on i naglasio da im je cilj ravnomerni regionalni razvoj i da svaki region bude pođednako interesantan investitorima. Ministar je dodao da je, što se tiče privredne politike razvoja malih i srednjih preduzeća i ženskog preduzetništva bitno da se usvajaju nove tehnologije, kako bi bile kompatibilne i kako bi nastupile na globalnom tržištu.

"Bitno je da postoji porast spoljnotrgovinske robne razmene i investicije. To je dobar znak za ekonomsku saradnju dve zemlje", rekao je Cvetković.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>