• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvati sele proizvodnju svog popularnog proizvoda kod nas: Ovo je razlog

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaposlenima je ponuđeno da pređu u drugi sektor

  • 0
Pekara, testo Foto: Shutterstock

Ledova linija za proizvodnju testa seli se iz Zagreba na novu lokaciju u Srbiji. Kako navodi Poslovni.hr, u pitanju je fabrika Frikom, koja je takođe u vlasništvu Nomad Foods-a.

Razlog za preseljenje je, kako se navodi, nedostatak prostora za četiri miliona evra vredne strojeve koji će proizvoditi King sladoled. Zaposlenima zagrebačke testare nude prelazak u pogon za proizvodnju sladoleda.

Kako navodi Poslovni, iz kompanije su saopštili da je uprkos proširenju pogona za proizvodnju sladoleda, njihov cilj da zadrže radnike ako prihvate nova radna mesta.

Predsednik Sindikata PPDIV-a Denis Paradiš potvrdio je za Hinu da je Uprava preuzela obavezu da zadrži sve zaposlene, ali da sada velikoj većini nudi niže plate, tj. niže koeficijente i manje složene poslove.

- Takav pristup radnicima sa višegodišnjim stažom nije korektan - kaže Paradiš i dodaje da iako nema ništa protiv preseljenja dela proizvodnje u Frikom ali da mu je pomalo komično da će se Zagorski štrukli proizvoditi u Srbiji.

(Telegraf Biznis)

Video: Imate li za hleb: Ova vekna košta 1.380 evra i najskuplja je na svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>