• 5

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi zaposleni u EPS-u i ProTentu dobiće po 20.000 dinara

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona je dodala da EPS očekuje najbolji finansijski rezultat u poslednje dve decenije

  • 5
Niš Aleksandar Vučić i Rumen Radev Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović istakla je danas da će svi zaposleni u EPS-u i ProTentu dobiti po 20.000 dinara uz decembarsku platu.

- Elektroprivreda kao i ProTent će isplatiti radnicima 20.000 dinara kao dodatak uz decembarsku platu, to je jedan vid zahvalnosti svim zaposlenima jer pomažu u stabilizaciji energetskog sistema. Država je takođe pomogla našim energetskim kompanijama, počeli smo da ih reformišemo, menjamo upravljanje, to ne znači i privatizaciju - rekla je ministarka i dodala:

- Profesionalni menadžment već daje rezultate, a osnova svakog tako velikog giganta su radnici i zato želimo da ih nagradimo.

Ona je dodala da očekuju da će Elektroprivreda ostvariti najbolji finansijski rezultat u poslednje dve decenije.

- A mi ćemo nastaviti sa reformama u našim preduzećima u energetskom sektoru koje smo započeli ove godine uz podrsku Vlade i predsednika Srbije. Želimo da imamo efikasnije upravljanje, bolje rezultate koji se već vide na kraju ove godine, ali i da motivišemo što više ljudi da rade u javnom sektoru, da doprinose našim kompanijama i stabilnosti energetskog sistema - zaključila je ministarka.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    13. decembar 2023 | 12:18

    Pa zašto njima, jel im nije dosta? Cele godine primaju najveće plate! Poskupeli ste struju da bi nadoknadili bonus + regres. Još samo najvećim ubicama Srba (doktori i med. sestre), da uplatite 20 000... im majki spotaknem

  • Nikola

    13. decembar 2023 | 14:01

    A radnici Djerdap usluga?Ili mi da trazimo od Rumunije?

  • Primus

    13. decembar 2023 | 12:36

    Ma ISPLATITE VI MENI MOJE AKCIJE U EPS-u. Nemojte da mažete oči javnosti, Najbolji finansijski rezultati??? GDE SU DIVIDENDE?? VEĆ preko 20 godina se čeka VLAST koja će poštenim radnicima i bivšim radnicima EPS-a ISPLATITI AKCIJE na koje imaju pravo kao i svi građani ove države koji su naplatili akcije.. ili možda zaposleni u EPS- nisu građani ove države?? Da tražimo od Rumunije ili Bugarske ili Crne Gore ili NOVOG ZELANDA naše pare od akcija??? OGLASITE SE VEĆ JEDNOM! Što se krijete??

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>