• 4

Vreme čitanja: oko 2 min.

Živković u novoj usluzi EPS: "E-račun je u interesu kupaca, ali i očuvanja životne sredine"

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Odziv će se videti već početkom januara", kaže v. d. generalnog direktora „Elektroprivrede Srbije“

  • 4
račun za struju Foto: Shutterstock, eps.rs

EPS je početkom novembra uveo novinu, koja se odnosi na brži pristup računu i na jednostavnije plaćanje - putem onlajna, kao i na uvid u uplate iz prethodne tri godine.

O tome je nedavno za RTS govorio i Dušan Živković, v. d. generalnog direktora „Elektroprivrede Srbije“.

- Nastavlјamo unapređenje digitalnih usluga, a zamena papirnog računa za elektronski za domaćinstva i male kupce samo je jedan korak u tom smeru - rekao je on gostujući u prvom dnevniku RTS-a.

- Taj korak je pre svega u interesu građana, jer se njima skraćuje period između formiranja računa i dostave i to značajno. Ali je i u interesu očuvanja životne sredine. Svakog meseca štampamo više od 3,2 miliona računa, što u eri digitalnih tehnologija

nije potrebno. Naravno, sve je na dobrovolјnoj bazi i veoma jednostavno se aktivira.

Dodao je da ne postoje rokovi za ukidanje papirnog računa i da troškovi koje EPS ima za papirne račune sada predstavlјaju umanjenje računa za građane u iznosu od 50 dinara.

– Time želimo da, na neki način, motivišemo kupce da zajedno sa nama participiraju ne samo u procesu digitalizacije, već i u zaštiti životne sredine – naveo je Živković.

Odziv će se videti već početkom januara, jer će se stvoriti uslovi da se svim kupcima koji sada iskažu interesovanje na prvom sledećem računu odobri popust, dostavi elektronski račun i omogući da isti plate na neki od izabranih načina, objasnio je direktor EPS-a.

Uoči predstojećih praznika, sistem je apsolutno spreman za povećanu potrošnju električne energije, navodi se u saopštenju EPS.

– Proizvodnja električne energije je stabilna i u skladu sa planom. Naša poslovna odluka je da imamo pune deponije uglјa i hidro akumulacije, koje iznose 2,3 miliona tona uglјa, odnosno oko 500 gigivat-časova. Imamo dobru hidrološku situaciju, a zahvalјujući završenoj revitalizaciji HE „Đerdap 1“ proizvodi i do 25 odsto električne energije dnevno. Svi ti procesi uz deo energije koji EPS plasira na tržište garantuju nam profit – naveo je Živković.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vid

    14. decembar 2023 | 13:20

    Apsolutno netačno! U pitanju je samo smanjenje operativnih troškova kompanije.

  • Sone

    14. decembar 2023 | 20:30

    Dokaz da si platio racun su papirici . Crno na belo. Sve ostalo su gluposti . Da nisam cuvao racune do sada bih platio milion din za " neplacene racune" EPS-u . Toliko o njihovom postenju .

  • Boban

    15. decembar 2023 | 14:14

    Samo neka mi oni stampaju racun za koji mi ionako uzmu pare, jos su raspali lopovi pa mi naplacuju prijavu stanja a ja budalaa sam moram da zivkam po 5 puta da bi prijavio stanjei onda mi jos naprave i kamate kao nisam platio racun a stari racun drze duze od novog i naplate zatezne kamate za svoj bezobrazluk i lopovluk. To se tako radi u banana drzavama kao sto je ova gde bagra iz drzave stiti velike lopove a ne obican narod kojeg oni varaju!!!.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>