• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slovenci kupili turističko naselje za 45 miliona evra: Najavljuju rebrendiranje i ulaganja

Ekipa Biznisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akvizicija je zaključena 4. decembra ove godine

  • 0
Rukovanje ruke Foto: Pixabay.com

Slovenački fond ECM Partners kupio je nekadašnje hotelsko naselje Zagori, odnosno kompaniju Hoteli Novi za 45 miliona evra, javili su izvori iz te kompanije i Grada Novog Vinodolskog.

Turističko naselje je udaljeno dva i po kilometra od centra Novog Vinodolskog, poseduje vrhunsku opremu, bazene i trim-kabine, salone za masažu i odlično opremljenu konferencijsku dvoranu sa 400 mesta, prenosi zagrebački Index.

ECM je na sajtu objavio da je sa evropskim investicionim fondom 4. decembra ove godine uspešno zaključio akviziciju "jedinstvene obalske nekretnine u Hrvatskoj koja obuhvata hotel sa 160 soba i 330 rezidencijalnih apartmana".

Najavljeno je i potpuno rebrendiranje i opsežna kapitalna ulaganja u hotelsku i rezidencijalnu komponentu. Kompanija Hoteli Novi je u predstečajnoj nagodbi već 10 godina, a kako se navodi jedno vreme se poslovanje nekadašnjeg turističkog naselja Zagori, a onda i Novi Spa Hotels & Resort vezivalo za ime bivšeg hrvatskog tenisera Brunu Orešara i njegove sestre koji su bili na čelu poslovanja hotelskog kompleksa.

(Telegraf Biznis)

Video: Prva kripto menjačnica u Srbiji ECD obeležila Bitcoin "Pizza Day"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>