• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo bi moglo biti "decenijsko" spajanje dve kompanije: Da li će se realizovati?

B. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U smislu tržišne vrednosti, Warner Bros. Discovery je "krupnija riba", ali ima i veće dugove

  • 0
oskar 2023 Foto: Tanjug/Disney/A24/Searchlight/A24/A24 via AP

Warner Bros. Discovery (VBD) i Paramount Global su imali razgovore o potencijalnom međusobnom spajanju, potvrdio je Variety. Izvršni direktor Warner-a, Dejvid Zaslav, sastao se s izvršnim direktorom Paramount Global-a, Bobom Bakišom, na sastanku za ručkom u utorak u Njujorku, gde su diskutovali o mogućem spajanju, rekli su izvori.

Zaslav je, doduše, o potencijalnom spajanju kompanija razgovarao i sa Šari Redstoun, čija kompanija National Amusements Inc. poseduje kontrolni paket akcija Paramount Global. Ipak, uslovi eventualnog spajanja kompanija ostaju misterija.

Obe medijske kompanije su angažovale bankare, ali je status pregovora opisan kao "veoma preliminaran", navodi Variety. Na kraju trećeg kvartala tekuće godine, Paramount Global je prijavio dugoročni dug od 15,6 milijardi dolara, znatno manje od VBD — čiji je teret duga iznosio 43,5 milijardi dolara.

Ali, u smislu tržišne vrednosti, VBD je "krupnija riba", sa tržišnom kapitalizacijom od 28,4 milijarde dolara na kraju trgovanja 20. decembra 2023, u poređenju sa 10,3 milijarde dolara koliko je težak Paramount Global.

Kako se dalje navodi, dve kompanije bi - ako dođe do spajanja - nastojale da udruže svoja sredstva, koja obuhvataju TV, film, sport i striming, kako bi postigli veći obim i operativnu efikasnost. Konkretno, VBD i Paramount bi bili zainteresovani da kombinuju svoje Max i Paramount+ premijum usluge striminga, kako bi se bolje takmičili sa Netfliksom, Diznijem+ i Huluom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>