• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koliko je iznosila prosečna penzija u novembru?

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će od 1. januara prosečna penzija biti 390 evra

  • 0

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) objavio je danas da je prosečan iznos penzije za novembar bio 39.861 dinara. Prosečna penzija u oktobru je bila 39.874 dinara, dok je u septembru ona iznosila 37.797 dinara.

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će od 1. januara prosečna penzija biti 390 evra.

- Prosečna penzija je 2012. godine bila 202 evra, od 1. januara sa povećanjem od 14,8 odsto biće 390 evra. Nastavićemo sa daljim povećanjem i idemo do penzija u proseku 650 evra do 2027. godine.

Podsetimo, krajem novembra, penzionerima je isplaćeno 20.000 dinara pomoći. Ministar Mali je tada izjavio da je to peta jednokratna pomoć isključivo penzionerima u poslednje četiri godine.

"Do sada smo penzionerima isplatili oko 650 evra pomoći u pet jednokratnih davanja i kroz jednokratne pomoći koje su stizale svim kategorijama građana. Paralelno sa tim smo u roku od dve godine prosečnu penziju podigli za 56,1 odsto. To je prava borba za očuvanje standarda građana, borba sa inflacijom i nedozvoljavanje da svetska kriza utiče na kvalitet života građana“, rekao je tada Mali.

Danas je saopštena i izmena Pravilnika o društvenom standardu korisnika Republičkog fonda , kojom će Fond snositi troškove pratioca kada je u pitanju odlazak na besplatnu rehabilitaciju korisnika penzije.

(Telegraf Biznis)

Video: Kuća na točkovima: Penzioner našao idealno rešenje za život i putovanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>