• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U toku dogovori sa Rumunima o izgradnji gasne interkonekcije Beograd-Mokrin

E. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić je u obilasku "Osmeha Srbije" istakao da je gradnja gasovoda posebno važna za razvoj industrije

  • 0
KOPAONIK GASOVOD CEVI Foto: Tanjug/Aleksandar Nićiforović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će se graditi gasna konekcija do Rumunije, od Beograda do Mokrina i da se taj projekat dogovara sa Rumunima.

Vučić je istakao da je gradnja gasovoda posebno važna za razvoj industrije. On je tokom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice "Osmeh Vojvodine", koja će biti izgrađena od Bačkog Brega do Srpske Crnje u dužini od 185,5 kilometara, odgovarajući na pitanje novinara o najavljenoj gasnoj konekciji Mokrin - Beograd rekao da se čeka da se interkonekcija dogovori sa Rumunima.

- Radimo na gasifikaciji, zato spuštamo gas dole na podnožje Zlatiborskog regiona. Dakle, na Novu Varoš, na Prijepolje i Priboj, da ti ljudi dobiju gas, a Aleksandrovac - Tutin se sad završava, čelik je gotov, sad morate 'plastiku' (cevi) po mestima da pustite. To mi tako nazivamo. Ti magistralni gasovodi su čelični, a onda 'plastiku' spuštate do krajnjih potrošača i to je dobro zbog ekologije, zaštite životne sredine, a onda je dobro i za industriju - objasnio je Vučić.

Imate jednu zemlju u regionu koja uopšte nema gasovod, a kad nemate gasovod, onda nemate ni industriju, dodao je Vučić.

Objasnio je da je ono što je važno industrija, nova tehnologija, veštačka inteligencija i dodao je da je to ono u šta Srbija mora da ulaže.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>