• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Delta kupila GP Rad u stečaju za 954,29 miliona dinara

T. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preduzeće Rad je u stečaju od 2001. godine

  • 0
Delta Real Estate Foto: Delta Real Estate

Delta je kupila građevinsko preduzeće Rad u stečaju iz Beograda za oko 954,29 miliona dinara, potvrđeno je danas Tanjugu u kompaniji Delta Real Estate. Kako je rečeno, Delta Real Estate se javila na konkurs i na licitaciji kupila preduzeće Rad u stečaju i u okviru te kupovine postala i vlasnik lokacije i nedovršene poslovne zgrade u blizini Deltinog poslovnog kompleksa na Novom Beogradu.

"Zadovoljni smo ovom kupovinom jer kompanija smatra da je došla u posetu kvalitetne lokacije, a koja se nalazi u neposrednoj blizini Deltinog poslovnog kompleksa", naveli su iz kompanije Delta Real Estate.

Tu se nalaze Kraun plaza, poslovno sedište Delte - Delta House, Sava centar, kao i dve poslovne zgrade koje su nekad pripadale Geneksu - Apartmani i Mala kula.

U kompaniji kažu da još ne mogu da govore o planovima kada je reč o lokaciji GP Rad pošto se sada rešavaju pravna i urbanistička pitanja.

Preduzeće Rad je u stečaju od 2001. godine. Kako je navedeno u oglasu prodaje stečajnog dužnika, imovinu GP rad čini poslovni prostor na Novom Beogradu, pet lokala u Beogradu, dva lokala u Obrenovcu, sedam stanova u Beogradu, 12 stanova u Boru, dva stana u Pančevu i jedan stan u Skoplju.

U okviru ostale imovine navode se i potencijalna prava na zemljište na Pančevačkom putu ukupne površine 18.859 kvadrata, devet objekata u Krnjači ukupne površine 947 kvadrata, garaža na Novom Beogradu i drugo.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Video: Naši domaći stručnjaci su radili Sava Centar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>