• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poručio parfem preko interneta, platio 230 evra, a onda je usledio šok: "Originalna kutija, a u njoj ništa!"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njegovu objavu komentarisalo je desetine ljudi, i mnogi su rekli da se slična stvar dogodila njima

  • 2
ljut čovek, besan muškarac, interner prevara, telefon, laptop Foto: Shutterstock

Internet je odličan jer putem njega možemo da saznamo mnogo stvari, ali nekada je i opasno mesto jer ljudi pronalaze razne načine da vas obmanu i doslovno vam ukradu novac. Internet prevare su sve češća stvar, ali mnogi i dalje veruju da baš oni neće pasti u te "kandže".

Tako se jedan čovek iz Srbije požalio na društvenoj mreži "Redit" da je prevaren od strane internet prodavca.

"Zdravo, kupio sam parfem u vrednosti od 230 evra od prodavca koji ima preko 1.500 pozitivnih ocena. Kolekcionar sam istih i po slikama sam se uverio da je original u pitanju, te sam i poručio isti, prodavac je bio skroz profesionalan", započeo je on.

Prema njegovim rečima, paket mu je stigao sutradan, ali je, nažalost, doživeo veoma neprijatno iskustvo.

"Sutradan mi stiže paket, originalna kutija (otvorena, bez folije, a na slici je bila u foliji), ali u njoj ništa. Odmah sam kontaktirao prodavca i on je prvo bio zbunjen, a zatim mi je rekao da je to ukrao neko iz kurirske službe i da pozovem njih. Oni su to negirali i rekli da to nikako ne može da se uradi", nastavlja on.

Kako kaže, ponovo je pozvao prodavca, ali je on ovaj put okrivio njega i optužio ga da laže.

"Ponovo sam zvao prodavca, ali ovog puta mi je rekao da ja nešto muljam i kako sam otvorio i uzeo parfem, a sada hoću njega da oštetim. Šta da radim?", upitao je korisnike gorepomenute mreže.

Njegovu objavu komentarisalo je desetine ljudi, i mnogi su rekli da se slična stvar dogodila njima.

"Diler parfema ti je nešto kao porodični advokat, nađeš jednog dobrog za celi život. Jedino možeš da mu noge polomiš. Nit ti možeš dokazati da si dobio praznu kutiju, nit on može dokazati da je poslao zapravo parfem. Kurirska služba nije kriva", "Više puta mi se dogodilo. Sada naručujem samo preko preporuke", glasili su neki od komentara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cubaka

    26. decembar 2023 | 18:35

    Ne verujem da bi se takvom prevarom sluzio neko ko ima 1500 pozitivnih ocena, to je moglo da nestane samo u kurirskoj sluzbi.

  • -0-0-

    26. decembar 2023 | 18:30

    Primalac pošiljke treba da proveri težinu paketa, ako je tip bio stvarno toliko glup i poslao praznu kutiju bez nekog 'balasta' koji je idealno iste težine kao boca parfema - to je veoma lako dokazati.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>